Zuid-Afrika probeert tijd te winnen bij het ICC

Spread the love

Zuid-Afrika moet voor eind oktober bewijs aanleveren voor haar claim dat Israël genocide zou plegen, maar heeft uitstel aangevraagd omdat zij geen bewijs heeft.

Negen maanden na het aanklagen van Israël bij het “International Court of Justice” in Den Haag, heeft Zuid-Afrika uitstel aangevraagd voor de deadline om bewijs aan te leveren, aldus Ken Reshed Bet vandaag.

De tactiek van Zuid-Afrika is om tijd te rekken omdat zij weten dat zij niet voldoende bewijs hebben om hun aanklachten dat Israël genocide zou plegen te bewijzen.

Zuid-Afrika moet die bewijzen uiterlijk op 28 oktober 2024 aanleveren, maar probeert nu de deadline meerdere maanden op te schuiven in de hoop dat er in de tussentijd bewijs uit andere bronnen zou kunnen komen.

Volgens het rapport is deze poging van Zuid-Afrika bijzonder verrassend omdat de aanklager normaal gesproken het proces wil versnellen en de verdedigende partij meestal degene is die tijd probeert te rekken. Israël heeft niet gereageerd.

Israël heeft Zuid-Afrika er maandag op gewezen dat er een prijskaartje hangt aan haar actie tegen Israël. Axios publiceerde een bericht dat het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken een vertrouwelijk bericht heeft gestuurd naar de Israëlische ambassade in Washington DC, en alle Israëlische consulaten in de V.S. met het verzoek om “de leden van het congres en Joodse organisaties in de V.S. te vragen om rechtstreeks contact op te nemen met Zuid-Afrikaanse diplomaten in de V.S. en duidelijk te maken dat Zuid-Afrika een hoge prijs gaat betalen als het haar politiek niet aanpast”

Israëlische officials hebben aangegeven dat Israël hoopt dat de nieuwe coalitie in Zuid-Afrika een ander standpunt inneemt ten aanzien van Israël en de oorlog.

Bron: Israel National News

Eerder bericht: “Holocaust in Gaza

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *