“Evangelie en extreem-rechts gaan niet samen”

Spread the love

Op 13 september werd een artikel met de volledige titel “Honderden christelijke leiders onderschrijven verklaring: “Evangelie en extreem-rechts gaan niet samen” Een reactie

Eerlijk gezegd begint het altijd te kriebelen als ik de term “extreem-rechts” lees, omdat deze meestal gebruikt wordt door extreem-linkse mensen om anderen gelijk in een hoek te zetten en te demoniseren.

Een ander typerend woord is het gebruik van het woord “wit”. Dit komt uit de armoedige Engelse taal waar men geen goed woord heeft voor “blank”. Grappig detail: Links kopieert dus klakkeloos een woord van een ander “wit” volk, zonder te beseffen dat dit – volgens hen – “extreem-rechts” gedrag zou zijn.

Extreem-rechts

Er zijn veel redenen om elk artikel, elke verklaring waarin woorden als “extreem-rechts” voorkomen, te wantrouwen. Deze term wordt alleen door aanhangers van links gedachtegoed gebezigd. Zij demoniseren daarmee mensen die volgens hun standaard niet “goed” zijn. Er zijn zelfs uitspraken gedaan dat mensen die rechts gedachtegoed aan hangen “aan de verkeerde kant van de geschiedenis” zouden staan.

Maar laten we even kort naar de geschiedenis kijken. Volgens “links” zouden deze mensen anderen uit willen sluiten en discrimineren. Volgens de verklaring waar ik zo nog op terug ga komen “worden witte, westerse volken gezien als superieur aan andere volken”.

Maar even kort terug naar de geschiedenis. Twee in het oog springende organisaties c.q. bewegingen hadden dit in hun statuten staan: De Ku Klux Klan (KKK) en de National Sozialistische Deutsche Arbeiters Partei (NSDAP) oftewel de nazi’s.

Het gaat te ver om een diepgaand artikel te schrijven, maar de oorsprong van de KKK ligt binnen de Democrat Party in de V.S. Linkser dan dat kun je het in de Amerikaanse politiek niet krijgen. De NSDAP was een socialistische, dus linkse, beweging en het economische beleid was ook zodanig. Hitler legde de Autobahnen aan en beloofde het volk werk, een auto voor iedereen, de Volkswagen en gaf alle arme gezinnen een radio. Dat die radio slechts één zender, de Duitse Staatsomroep, kon ontvangen werd uiteraard op voorhand niet gezegd.

Maar kijken we naar de geschiedenis, dan blijken dus twee van de meest gewelddadige en discriminerende organisaties van linkse origine zijn.

Is het dan niet bizar dat uitgerend links nu claimt zo “inclusief” te willen zijn?

De verklaring

Evangelie en extreem-rechts gaan niet samen

In de afgelopen jaren is extreem-rechts gedachtegoed door heel Europa sterker geworden. Politieke partijen met dit gedachtegoed hebben verkiezingen gewonnen en nemen deel aan regeringen. Dat geldt voor zowel Nederland als voor andere Europese landen. In Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk hebben meerdere kerkleiders hier duidelijk stelling tegen genomen. Hun boodschap luidt steeds dat het evangelie niet samengaat met extreem-rechts gedachtegoed en extreem-rechtse politiek. In Nederland overheerst tot nu toe de stilte vanuit kerkelijk leiderschap. In deze verklaring klinkt voluit het geloof dat alle mensen gelijkwaardig zijn, zowel voor Gods aangezicht als in de samenleving. Wij vinden dat de kerk nu stelling moet nemen. Daarom roepen wij christelijk Nederland op deze verklaring te onderschrijven.

Wij, ondergetekenden, spreken ons hierbij uit over het volgende:

Een juiste constatering, echter zonder ook maar enig moment te kijken naar de dieper liggende waarom rechts in heel Europa in opkomst is. In Duitsland, Engeland en Frankrijk hebben kerkleiders zich uitgesproken tegen rechts, dus dat wil men nu in Nederland ook.

Eén vraag rijst dan bij mij. Beseffende dat wij in de tijd van de kerk van Laodicea leven is de vraag altijd weer in hoeverre die kerken zich richten op Jezus of de wereld. Meer en meer kerken heulen meer met de wereld dan dat zij Jezus prediken. Allerlei onbijbelse zaken worden de kerk binnen gesleept en de wereld ziet het juichend gebeuren.

Vraag is dus Hoe christelijk is deze verklaring überhaupt?

Menselijke waardigheid behoort tot de kerk van het christelijk geloof

Wij geloven dat alle mensen door God gewild, geliefd en gekend zijn. Gods Koninkrijk is een veelkleurig Koninkrijk, bedoeld voor elke stam en elke taal. Alle mensen zijn gelijkwaardig. We kunnen en willen geen onderscheid maken tussen de ene of de andere groep mensen.

Een interessante opening. Alle mensen zijn inderdaad door God gewild en Hij wil met alle mensen een Liefdesrelatie, maar lang niet alle mensen helaas met Hem. Het woord “gekend” kun je op meerdere manieren uitleggen.

Jezus zegt in Mattheüs 7:23 dat Hij hen openlijk zal zeggen: Ik heb u nooit gekend, gaat weg van Mij, gij werkers der wetteloosheid.

Op dit moment wordt er over grote groepen mensen in Nederland gesproken alsof zij minderwaardig zijn. Dit blijkt onder andere uit het reduceren van groepen mensen tot een enkel kenmerk (zoals ‘gelukszoeker’ of ‘hoofddoekje’). We doen mensen geen recht als we ze typeren aan de hand van hun afkomst, religie, huidskleur, omstandigheden of cultuur.

Of dit zo is, is een kwestie van interpretatie. De term ‘hoofddoekje’ heb ik zelf nog nooit gehoord, maar van veel asielzoekers is bekend dat het “gelukszoekers” zijn, dus feitelijk is er niets mis met die term. Deze mensen komen hier voor een beter leven, maar zijn niet gevlucht om politieke redenen, oorlog of anderszins bedreigende situatie. Het is ook algemeen bekend dat deze mensen relatief veel tijd en capaciteit innemen in het hele immigratieproces. Hen weren is geen discriminatie, want de kans dat zij uiteindelijk een verblijfsvergunning krijgen is nihil.

We doen mensen juist wel recht als we hen typeren aan de hand van hun afkomst, religie of cultuur. Ze zijn daar trots op! Daarom hebben we zoveel moskeeën in ons land. Mijn Turkse kapper is er maar wat trots op dat hij uit Turkije komt en heeft er ook totaal geen moeite mee om “Turk” te worden genoemd.

In Den Haag staat een Chinese poort waar je de Haagse Chinatown in gaat. Het is dus juist denigrerend om te zeggen dat je mensen niet op basis van afkomst en cultuur mag typeren. Ze zijn er zelf maar wat trots op!

Ook de niet-menselijke metaforen (zoals ‘tsunami aan vluchtelingen’ of ‘roedel’) die regelmatig gebruikt worden zijn dehumaniserend.

“Tsunami aan vluchtelingen” is niet dehumaniserend omdat het niet over mensen spreekt, maar over de feitelijke situatie. We moeten gaan beseffen dat we in een land leven waar nu al ruim 400.000 woningen te weinig zijn. Dan is een instroom van meer dan 100.000 immigranten goed vergelijkbaar met een tsunami! De woningmarkt wordt letterlijk overspoeld met mensen!

In 1954 hadden we in Nederland al een commissie die de “overbevolking” ging onderzoeken en ook in diverse troonredes werd door de koningin verklaard dat ons land “vol” zou zijn. En toen woonden er iets meer dan 10 miljoen mensen in ons land. Inmiddels zijn we de 18 miljoen voorbij.

Een christelijke levensovertuiging kan onmogelijk samengaan met een extreem-rechtse ideologie

Bij ideologieën van extreem-rechtse (politieke) partijen worden witte, westerse ‘volken’ gezien als superieur aan andere ‘volken’, waardoor mensen afkomstig uit andere ‘volken’ niet dezelfde rechten toekomen. Wij/zij-denken en hoger/lager-denken staat haaks op het evangelie van Gods liefde voor álle mensen zonder enig onderscheid.

Zoals we eerder al zagen is het superieur verklaren van blanke volken een dingetje uit de linkse geschiedenis, niet de rechtse! Daarnaast heb ik behoorlijk wat kennis van het rechtse gedachtegoed en ik heb nog nooit gehoord dat blanke volken superieur zouden zijn.

Wel het geconstateerde feit dat we in ons land ruim 400.000 woningen tekort komen. Dat woningen voor een steeds grotere groep Nederlanders onbetaalbaar worden, dat kinderen tot hoge leeftijd bij hun ouders moeten blijven wonen, en hun leven feitelijk tot stilstand is gekomen.

Het “wij/zij” denken is ook juist iets typerend links. Uit die hoek komen de geluiden dat zij aan de goede kant van de geschiedenis zouden staan en de anderen niet. Zij vinden dat iedereen inclusief zou moeten zijn, totdat je een ander geluid laat horen. Dan wordt je door links gedemoniseerd en uitgesloten, gediscrimineerd.

Deze verklaring geeft feitelijk ook aan dat de opstellers hiervan zichzelf “hoger” vinden dan anderen. Dus het “hoger/lager” denken zit al in de verklaring zelf ingesloten!

Politieke partijen als de PVV en FVD stellen dat de superioriteit van westerse landen mede te danken is aan onze christelijke of joods-christelijke erfenis. Verschillende politici zeggen te willen strijden voor het behoud van de joods-christelijke cultuur, waarbij het volgens hen nodig is om (de culturele gedragingen van) niet-westerse migranten te weren. Maar juist het beroep op deze vermeende joods-christelijke erfenis versmalt onze naastenliefde tot slechts het omkijken naar het eigen ‘volk’. Hierdoor worden niet-westerse groepen, en in het bijzonder moslims, neergezet als tweederangs burgers. De naam van Christus wordt hiermee misbruikt.

Zelf heb ik noch PVV noch FvD horen zeggen dat wij superieur aan andere volken zouden zijn. Wel dat zijn onze judeo-christelijke cultuur willen beschermen. En wat is daar mis mee? Waarom mogen immigranten hun eigen cultuur meenemen en beleven, maar zouden wij onze eigen cultuur niet mogen beschermen?

De Bijbel geeft duidelijke richtlijnen over de omgang met vreemdelingen. Ja, wij moeten goed zijn voor de vreemdelingen, maar ik kan nergens vinden dat wij ze ook als burgers op zouden moeten nemen.

En daarnaast is er een punt wat links volkomen negeert, en zij dus de Bijbel selectief gebruikt. De vreemdeling moet zich aanpassen aan het land waar hij woont en zich aan de daar heersende normen en waarden houden.

Het is nogal wat om te stellen dat de Naam van Christus misbruikt zou worden. Daarmee stel je feitelijk dat jij precies weet wat Christus over deze problematiek zou denken, en als ik deze verklaring doorlees, dan heb ik daar nog wel wat vraagtekens bij.

Onze roeping tot naastenliefde is onbegrensd

In een individualistische samenleving en in tijden van bestaansonzekerheid (met reële problemen zoals de woningnood en de groeiende moeite voor veel huishoudens om rond te komen) verleiden sommige politici mensen om als eerste en vooral hun eigen nood te zien. Toch moeten wij niet alleen willen opkomen voor onze eigen belangen. Als christenen zijn we geroepen om God lief te hebben boven alles en onze naasten als onszelf. Alle mensen zijn elkaars naasten, ongeacht afkomst, religie, huidskleur, omstandigheden of cultuur, omdat we allemaal naar Gods beeld zijn geschapen.

“Alle mensen zijn elkaars naasten” Is dat een Bijbelse waarheid? De vraag “Wie is mijn naaste?” wordt in Lukas 10:29 gesteld. En Jezus geeft daar een antwoord waaruit blijkt dat niet iedereen elkaars naaste is!

Daarnaast leert de Bijbel dat God Degene is die bepaalt waar mensen wonen. Bovendien moeten we realiseren dat wij als mensen ook niet de ellende van de hele wereld op onze schouders kunnen nemen, dus het is onmogelijk dat Jezus dat van ons zou vragen. En zijn we allemaal elkaars naasten als God tegen Abraham al zegt dat de nakomelingen van Jakob wel voor Zijn aangezicht zullen wandelen, maar die van Ismaël niet?

De houding van moslimjongeren maakt duidelijk dat zij ons duidelijk niet als naasten zien.

Het idee van ‘eigen volk eerst’ gaat ten koste van andere mensen en dat sluit niet aan bij de houding die wij willen aannemen ten opzichte van armoede, onrecht of uitsluiting. De Bijbelse boodschap is radicaal: een leven als volgeling van Jezus is onlosmakelijk verbonden met een bewogen hart voor de mensen die in deze wereld uitgesloten of
achtergesteld worden. Wanneer wij nalaten om hiernaar te leven, geven wij met onze houding en ons handelen een vertekend beeld van Gods liefdevolle bedoeling voor alle mensen, en werken wij Gods Koninkrijk tegen.

“Het idee van ‘eigen volk eerst’ gaat ten koste van andere mensen”
Dat is natuurlijk de grootst mogelijke onzin! Zoiets zeg je alleen als je wel heel beperkt in je denken bent en maar één mogelijke oplossing voor ogen ziet, terwijl er in werkelijkheid veel meer oplossingen zijn!

Eén van de oplossing die een win-win-situatie oplevert is de afspraak dat een asielaanvraag moet worden behandelt in het land waar de asielzoeker als eerste binnen kwam.

Hoe kan “onze roeping tot naastenliefde onbegrensd” zijn als onze mogelijkheden niet onbegrensd zijn?

Onlangs werd in een interview een asielzoeker gevraagd waarom hij specifiek naar Nederland kwam. Zijn verbijsterende antwoord: “Omdat je hier snel een huis krijgt”. Ondanks ons tekort van 400.000 woningen staan wij in de landen van asielzoekers dus bekend als land waar je lekker snel een huis krijgt.

Denk daar even rustig over na…

Waarom is de optie van opvang in de regio voor links niet bespreekbaar? Dat heeft veel voordelen ten opzichte van de huidige “oplossing” die uiteindelijk meer problemen dan oplossingen met zich meebrengt!

Gemakzuchtige politiek is schadelijk en het is belangrijk om ons daar tegen te verzetten

Dus we moeten voor de moeilijke weg kiezen, terwijl de makkelijkere ook nog eens de beste is? Dat is toch een vorm van masochisme?

Sommige politieke partijen creëren de laatste jaren opzettelijk onrust door onwaarheden te vertellen. Hierdoor is er in onze samenleving een voedingsbodem ontstaan voor haat en uitsluiting, vanuit een gevoel van angst of onvrede. Maar zo willen wij niet naar elkaar en naar de wereld kijken.

Dit is een lastige, want vrijwel alle politici liegen. Stellen dat politici onwaarheden vertellen kan dus amper een reden voor een verklaring zijn. De minister van stikstof vertelde ook onwaarheden over het stikstofprobleem. Een linkse “groene” partij vertelde leugens over legbatterijen en pleitte live op televisie voor een verbod. Een in de zaal aanwezige kippenboerin wees hem er op dat dat op hun site stond, maar dat legbatterijen toen al meer dan tien jaar verboden waren in Nederland.

Er zijn honderden, duizenden, tienduizenden voorbeelden van liegende politici te vinden, van links waarschijnlijk nog meer dan van rechts.

De voedingsbodem van haat en uitsluiting, waar links zelf opvallend veel ervaring mee blijkt te hebben, bestaat volgens mij niet in die zin. Wel is er een voedingsbodem die door links wanbeleid is veroorzaakt. Beleid waardoor de kosten de pan uitrijzen en steeds meer Nederlandse gezinnen in financiële problemen komen. Gezinnen waar de kinderen het huis niet uit kunnen omdat er geen woningen zijn, terwijl halve tot hele nieuwbouwwijken aan statushouders cadeau worden gedaan. Links beleid waardoor grote overlast in ons land is ontstaan. En beleid waarbij de echte oplossingen uitblijven!

Sommige politici willen complexe politieke uitdagingen oplossen (zoals het huizentekort en de uitdagingen rondom migratie) door bepaalde groepen mensen als zondebok aan te wijzen. Vervolgens stellen zij aanlokkelijke en opnieuw te simpele oplossingen voor (bijvoorbeeld grenzen sluiten), die de problemen op geen enkele manier daadwerkelijk kunnen oplossen. Natuurlijk zouden we allemaal wel willen dat het inderdaad zo simpel is. Maar het is niet reëel en het gaat voorbij aan het feit dat de uitdagingen van onze tijd complex zijn en de manieren om daarmee om te gaan vragen om meer wijsheid, diepgang en nuance. Politici verergeren zo het lijden van mensen door de complexiteit van de problemen niet serieus te nemen.

Het denegreren van mensen tot “complexe politieke uitdagingen” vinden ik een opmerkelijke, ware het niet dat links zich zo vaak zaken toeëigend terwijl zij diezelfde zaken voor anderen verbieden.

Eén heel simpele oplossing zou het naleven van de internationale afspraken zijn. Als de aanvraag van asielzoekers in het land van binnenkomst in de EU zou worden behandeld, zoals de afspraak is, zou een groot deel van het probleem al opgelost zijn. Maar ook dat is een afspraak die links zelf met voeten treed.

Links veroorzaakt een deel van de problemen dus zelf.

Christelijke leiders mogen niet zwijgen over extreem-rechts

In Duitsland, Engeland en Frankrijk spraken leiders van landelijke kerkverbanden zich onlangs uit tegen extreem-rechts gedachtegoed. Dat leiders van Nederlandse kerkverbanden daarentegen zwijgen, draagt bij aan de normalisatie van extreem-rechtse denkbeelden, ook binnen de kerk. Bovendien doet het afbreuk aan de geloofwaardigheid van het evangelie.

Wat is het Evangelie? Paulus spreekt over “Jezus en Die gekruisigd”. Daar van alles bij betrekken en alles maar onder het Evangelie scharen doet afbreuk aan de geloofwaardigheid van het Evangelie. De vele valse leren die momenteel hoogtij vieren in de kerk doen afbreuk aan de geloofwaardigheid van het Evangelie.

Ook in lokale kerken mogen we niet nalaten om extreem-rechtse denkbeelden tegen te spreken, zeker nu steeds meer christenen deze ondersteunen. Wij geloven dat ongelijkheid, dehumanisering en racisme vormen van onrecht zijn waar de kerk zich in de meest heldere taal tegen moet verzetten.

Wat links in deze verklaring dus doet is zichzelf hoger achten dan de ander, want de denkbeelden van de ander moeten tegen worden gesproken. Geen seconde overweging dat ook die ander weleens een punt zou kunnen hebben of dat je van de ander zou kunnen leren, Nee: Uitsluiten

Dat ongelijkheid, dehumanisering en racisme vormen van onrecht zijn is duidelijk. Dat uitgerekend links de hele vorige eeuw zo ongeveer het alleenrecht op die “idealen” had ook.

De kerk die zich moet verzetten. Je zou haast in de lach schieten. En dan met name de PKN. De broedplaats van de vervangingstheologie die Hitler aanleiding gaf voor de holocaust. De PKN die allerlei valse leer binnenhaalde en onbijbelse zaken tot geaccepteerd verhief.

De PKN die een volledig nietszeggende verklaring afgaf:

Bovendien moeten we ook kritisch naar onze geschiedenis kijken. Onlangs in een verklaring heeft de PKN beleden dat ze voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog tekort schoot “in spreken en in zwijgen, in doen en in laten, in houding en in gedachten”. Mogen de lessen van het verleden richtingwijzers zijn voor de toekomst.

Hoe kun je nou tegelijkertijd falen in spreken en zwijgen? Dat is toch volkomen nietszeggend? Het is van die typerend wollige linkse taal waar je uiteindelijk niets mee kunt. Het is de taal van verhevenheid.

De profetische stem mag niet verstommen uit angst voor polarisatie

Wij geloven dat het essentieel is om stelling te nemen voor gerechtigheid, ook als dat leidt tot moeilijke gesprekken binnen de kerk. Gerechtigheid vraagt om stellingname; zoals we nu weten vanuit het verleden, bij onrecht zoals discriminatie kunnen we niet ontwijkend in het zogenaamd neutrale midden blijven staan.

Een misleidende kop, want het woord profetie komt in de hele alinea niet voor, maar alleen “gerechtigheid”.

Leg me uit hoe het gerechtigheid is als je eigen bevolking uitgesloten wordt ten gunste van “vreemdelingen”. Elke regering, elke overheid heeft de plicht om in eerste instantie voor haar eigen bevolking te zorgen. Dat is een basisgegeven voor elke overheid.

Hoe kun je spreken over “gerechtigheid” als je eigen bevolking onrecht aan wordt gedaan? Als je eigen bevolking wordt gediscrimineerd? Als je eigen bevolking wordt achtergesteld? Dat is geen gerechtigheid! Dat is onrecht!

Ons geloof in Christus dringt ons om stelling te nemen vóór de gelijkheid en gelijkwaardigheid van alle mensen. Daarom kiezen wij ervoor om de profetische stem niet te laten verstommen, maar om onze geloofsgemeenschappen te laten fungeren als oefenplaatsen voor de noodzakelijke gesprekken over racisme en discriminatie. Opdat ons evangelie haar kracht niet verliest en smakeloos wordt!

Het zoeken naar werkende oplossingen heeft niets te maken met “gelijkheid en gelijkwaardigheid” van mensen. Overigens is “gelijkheid” al nonsens van de bovenste plank! Ieder mens is uniek, dus niemand is gelijk! Gelijkwaardig is ieder mens wel, maar waarom worden onze kinderen dan belemmerd in hun levensweg? Waarom worden onze kinderen dan achtergesteld? Of zelfs onze volwassenen? Waarom kunnen hardwerkende “agenten en leraren” geen huis betalen, maar krijgen vreemdelingen ze cadeau?

Waarom krijgen statushouders een volledige gebitsrenovatie gratis en moeten Nederlanders die vrijwel volledig zelf betalen? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het hele huidige beleid, waar deze “christelijke” leiders voor tekenen is doorspekt met discriminatie en onrecht!

Overigens: Ook in de tweede – en laatste – alinea geen woord over profetisch. En als men eens zou luisteren naar die profetische stem, dan zou men hebben geweten dat de profetie in de Bijbel spreekt over de tijd waarin wij leven. Dat “volk zal opstaan tegen volk”, en dat daar in de grondtekst het woord “ethnos” wordt gebruikt. Ethnische groepen zullen dus tegenover elkaar komen te staan. We zien dat in landen waar de islam een groter percentage van de bevolking is al gebeuren.

Dat is het profetische woord! Naastenliefde is geen onderdeel van het profetische woord, maar een christelijke opdracht die vanuit liefde voort zou moeten komen, niet vanuit frustratie.

De verkrampte manier waarop ook Micha Nederland naar deze problematiek kijkt heeft niets met naastenliefde te maken, maar lijkt meer op het doordrukken van een bepaalde agenda die uiteindelijk niet goed uit gaat pakken!

Men heeft exact dezelfde standpunten en overtuigingen als “de wereld”, en de Bijbel maakt ook duidelijk dat liefde voor de wereld metterdaad vijandschap tegenover God is. Naastenliefde heeft niets te maken met een masochistisch verlangen om jezelf kapot te maken, integendeel. Dat vraagt Jezus ook niet van ons. Hij gaf Zelf het voorbeeld door Zich regelmatig terug te trekken om tijd met God door te brengen.

Ondertekend door:

  1. A.J.C. van Baardewijk – Predikant Protestantse gemeente Duiven
  2. Aad Dronkert – emeriti predikant t PKN
  3. Aart van Lunteren – em. theoloog
  4. Aart Veldhuizen – predikant PKN
  5. Aart Verburg – predikant, Jakarta
  6. Ad Buijs – Em. predikant, PKN
  7. Ad Geerling – Em. predikant, PKN
  8. Ad van Noord – Predikant, PKN De Bron IJsselmuiden
  9. Adri Bloemendal – predikant
  10. Adriaan Plantinga – predikant PKN
  11. Adriaan Van Klinken – Hoogleraar University of Leeds
  12. Adrian Blom – Gemeentepredikant (PKN)
  13. Adriana Gobetz – Was werkzaam als Kerkelijk werker
  14. Aernout de Jong – Predikant
  15. Aj Mos – Pastoraal werker
  16. Akke van der Kooi – Theoloog
  17. Alain Verheij – theoloog en schrijver
  18. Albert Althuis – Theoloog, godsdienstpedagoog
  19. Albert Balk – Predikant NGK De Levensboom, Amersfoort
  20. Albert Ferwerda – emeritus predikant PKN
  21. Aleid Groothoff – coördinatrice DoorGeefLuik
  22. Alex Boshuizen – predikant christelijke kerk
  23. Alexander Noordijk – Predikant PKN Monnickendam
  24. Alice van Halsema – Em. predikant
  25. Alide Haarmam – Em. Remonstrants predikant
  26. Alke Liebich – Predikant en bestuursvoorzitter
  27. Aly Meijer – Doopsgezind en remonstrants predikant
  28. Andre Fox – em. predikant
  29. André Priem – Predikant, PKN
  30. André van der Bor – predikant PKN
  31. Andrea Visser – Geestelijk verzorger, predikant
  32. Ane Mulder – Emeritus predikant
  33. Anita Akkerman – predikant PKN
  34. Anja Hoffmann – Geestelijk verzorger
  35. Anja Kosterman – emeritus predikant
  36. Anja van Geerenstein – predikant Protestantse Gemeente Rhoon
  37. Anke Oosting – Emeritus predikant
  38. Anke Plange – Directeur
  39. Anne Cazemier – Religiewetenschapper/Geestelijk verzorger
  40. Anne Marie Bodewes – em. predikant PKN
  41. Anne Marijke Spijkerboer – Emeritus predikant
  42. Anne van Voorst – Hoofdpredikant Ministerie van Justitie DGV
  43. Anneke de Hoop – Predikant PKN
  44. Anneke de Vries – predikant geestelijk verzorger Radboudumc Nijmegen
  45. Anneke Wattel – Kerkelijk Werker pastoraal PGAalten
  46. Annelies Hommens-van de Steeg – Predikant, Geestelijk verzorger
  47. Annelies Jans – Predikant, PKN
  48. Annelies Klinefelter – Voorzitter doopsgezinde ngo⁹
  49. Annemieke De Bruijn – Emeritus predikant
  50. Annewil Jansen – Teamlid pionierplek Kleine Kapel PKN
  51. Antje van der Hoek – Predikant Remonstranten
  52. Anton Zijderveld – Consultant
  53. Antonie Fountain – wittenboordenactivist
  54. Archie de Ceuninck van Capelle – theoloog
  55. Arco De Leede – Directeur Divitia Recruiting
  56. Arend Noordam – Voorganger PKN
  57. Ari Troost – predikant
  58. Ariaan Baan – em. predikant PKN
  59. Arie Bruin – predikant PKN
  60. Aries van Meetrren – Predikant Vrijzinnigen Nederland
  61. Arjan Broers – Pastor Dominicus Amsterdam
  62. Arlette Brabander – Predikant
  63. Arnold van Heusden – Directeur Stichting Connecting Churches
  64. Aron van Stiphout – Business Architect
  65. Arrie Mak – Predikant
  66. Astrid Gouma – gemeentepredikant
  67. Attie Minnema – Predikant PKN
  68. Atze Landman – predikant PKN
  69. Aukje de Bildt – gepensioneerd kerkelijk werker
  70. Auli van ‘t Spijker – Niemi – Emeritus predikant
  71. Axel Wicke – Predikant – Protestantse Gemeente Noordwijk
  72. Barbara Weiler – psycholoog UMC Radboud
  73. Barry Kriekaard – Predikant PKN
  74. Bart Bolhuis – opiniemaker en projectleider Micha Nederland
  75. Bart Breunesse – Predikant PKN
  76. Bart van Noord – Pastor
  77. Bart van Vliet – Predikant
  78. Bas van der Bent – noodvoorganger PKN
  79. Bas van Zuijlekom – Predikant
  80. Benedikte L. Bos – Predikant
  81. Benjamin Louwerse – Emeritus predikant
  82. Berdine van den Toren-Lekkerkerker – Directeur Nederlandse Zendingsraad
  83. Bernard Schelhaas – predikant
  84. Bernard Terlouw – Predikant PKN
  85. Bert Altena – predikant PKN
  86. Bert Donks – theoloog
  87. Bert Renkema – Predikant
  88. Bert van der Spek – Em. hoogleraar oude geschiedenis, Vrije Universiteit
  89. Amsterdam
  90. Bert van der Woude – predikant / docent
  91. Bertie Boersma – Predikant, PKN
  92. Bertjan van de Lagemaat – Predikant
  93. Betsy Nobel – Predikant PKN
  94. Bettelies Westerbeek – Theoloog
  95. Betty Gras – predikant PKN
  96. Bindert Hovinga – Emeritus predikant protestantse kerk
  97. Bindert Hovinga – Predikant Em. PKN
  98. Boaz van Luijk – Theoloog & filmrecensent ND
  99. Bob van Dillen – Consortium Coordinator – ZOA
  100. Bram Alblas – Predikant
  101. Bram Beute – predikant
  102. Bram Grandia – emeritus predikant PKN
  103. C. Bijman – Emeritus-predikant PKN
  104. C.J. Verhoeven – Predikant emeritus
  105. Carel van der Meij – emeritus predikant
  106. Carola Dahmen – predikant PKN
  107. Caroline der Nederlanden – Predikant HI4 wijkgemeente Hof van Delft
  108. Cateleijn Schenk – Docent CHE
  109. Cees Glashouwer – predikant\/ voorzitter voedselbank
  110. Cees Hendriks – Predikant PKN
  111. Charlotte Kremer – Predikant, PKN
  112. Charlotte Olieslagers – Kerkelijk werker
  113. Chica van Dam – Em. Luthers Predikant
  114. Chris Bakker – em. predikant
  115. Christel Minnaard – Predikant
  116. Christiaan Schoonenberg – diaconaal opbouwwerker Diaconie in stad
  117. Christian van Zitteren – Priester Oecumensiche Katholieke Kerkgemeenschap B en
  118. NL
  119. Christien Crouwel – Predikant PKN
  120. Cis de Hoop – Straatpastor
  121. Coby de Haan – Predikant PKN
  122. Coen Constandse – Predikant PKN
  123. Coen van Alphen – Predikant PKN
  124. Coosje Meerveld – Geestelijk Verzorger
  125. Cor Baljeu – gemeente- en ambulant predikant
  126. Cor Flobbe – predikant PKN
  127. Cor Waringa – em. Predikant PKN
  128. Corina Nagel – Godsdienstpedagoog
  129. Corine Beeuwkes-van Ede – Predikante
  130. Corinne Kat – em. predikant PKN\/medewerker uitgeverij
  131. Corma Baas – Predikant PKN
  132. Cornelis Adriaanse – Christelijk entrepreneur PKN
  133. Corrie Bark-bakker – predikant PKN
  134. Corry Biemond – Emeritus predikant Pkn
  135. Cynthia Haaswijk – Christelijke influencer en podcastmaakster Challenge in Faith
  136. D.G. Posthuma – emeritus-predikant PKN
  137. David Heek – Voorzitter, Stichting Eemlandhoeve Netwerk /
  138. Natuurobservatorium(.nl)
  139. Deborah Booij – Kerkelijk werker
  140. Deddie van Alphen-Ubbens predikant
  141. Derk Blom – Predikant Protestantse Kerk
  142. Derk Stegeman – predikant en directeur van STEK Den Haag
  143. Dianne Nijhuis – Theoloog
  144. Dick Couvée – em. predikant
  145. Dick Deuzeman – emeritus predikant PKN
  146. Dick Noort – Predikant NGK De Rank Zuidhorn
  147. Dick Verhoef – Em.predikant
  148. Dick Vos – Diaconaal werker PKN
  149. Diederiek van Loo – stadsdominee Amersfoort
  150. Diete Kits – predikant PKN
  151. Dieuwertje Zantingh – Diaconaal werker
  152. Diny Wolters – Vrijwilliger Straatpastor Utrecht, Jeruzalemkerk
  153. Dirk de Bree – Predikant Nieuwe Kerk Utrecht – PKN
  154. Dirk van Keulen – theoloog
  155. Ditske Tanja – gepensioneerd predikant PKA
  156. Doede Wiersma – Predikant PKN (emeritus)
  157. Donate Philbert-Nieveld – Promovenda Protestantse Theologische Universiteit
  158. Door-Elske Cazemier – Predikant PKN
  159. Dora de Vrij – Pastoraal werker
  160. Dorette van Hputen – Predikant (PKN)
  161. Dorimieke Van den Dool – Kerkelijk werker NGK Rotterdam Overschie
  162. Douwe de Roest – predikant PKN
  163. Douwe Visser – Emeritus predikant
  164. Drs. G. Hoekstra – Theoloog
  165. E.C. Kim – Em. Predikant PKN
  166. Eduard Groen – theoloog, docent pabo
  167. Edward Kooiman – Predikant
  168. Eefje van der Linden – Predikant Protestantse Rabotkerk
  169. Eelkje de Vries – Kerkelijk werker PKN
  170. Eleonora Hof – Pastor in zorginstelling
  171. Eline Baggerman – Predikant PKN
  172. Eline van der Kaaden – jonge theoloog
  173. Elisabeth Van Sluijs – Predikant
  174. Elizabeth van Deventer – Predikant PKN
  175. Ella Kamper – Predikant PKN
  176. Ellen Enderlé – Predikant/geestelijk verzorger
  177. Ellen Peersmann – predikant
  178. Ellie Smeekens – pastoraal werkster rk parochie
  179. Elly Snaterse – Emeritus predikant
  180. Elly Veldman – predikant
  181. Els Deenen – Kerkelijk werker
  182. Els Groeneveld – predikant geestelijk verzorger
  183. Emmy Kwakkel – Geestelijk Verzorger
  184. Engele Wijnsma – predikant Community Ruïnekerk Bergen Nh
  185. Eppo Vroom – Kerkelijk werker, PKN
  186. Eric Holterhues – Rooms katholiek theoloog
  187. Eric Matser – Predikant PKN
  188. Erik Schipper – Prot. Wijkgem. ‘Hijs bij de Bron’
  189. Erik-Jan Stam – voorganger
  190. Erwin Kok – Voorganger Evangelische kerk de Pijler
  191. Esther de Vegt – dominee
  192. Esther van der Panne – predikant
  193. Eva Martens – pastor
  194. Evelien Plaisier – Predikant
  195. Evelijne Swinkels-Braaksma – predikant PKN Ophemert en Open Pastoraat
  196. Gorinchem
  197. Eveline Struijk – Emeritus-predikant
  198. Evert Jan de Jongh – em. predikant
  199. Evert Jan Hazeleger – consulent Kerkelijk werkers DO-Protestantse kerk Nederland
  200. Evert Sulman – Zendeling
  201. Evert-Jan Vledder – Predikant PKN
  202. F Pierik – Predikant PKN
  203. Feike Volbeda – predikant
  204. Ferdinand van den Bosch – Predikant/theoloog, PKN
  205. Flip Bakker – Bestuurslid, InterLevensbeschouwelijk Overleg Zoetermeer
  206. Flip Beukenhorst – em. predikant
  207. Florisca van Willegen-Kerkvliet – predikant PKN Almere Haven
  208. Foeke Knoppers – Emeritus-predikant Remonstrantse Broederschap
  209. Foekje Damstra – Geestelijk verzorger PKN
  210. Folkert de Jong – gemeentepredikant
  211. Folly Hemrica – Predikant PKN
  212. Francis Benthem – emeritus predikant
  213. Frank Leever – predikant
  214. Frans Brandenburg – Kerkelijk werker
  215. Frans van Ooijen – kerklid
  216. Frans van Velzen – Predikant
  217. Frans Wiersma – em. predikant
  218. Fred Omvlee – geestelijk verzorger
  219. Froukje Pitstra – Geestelijk Verzorger \/ Voorganger Silverein De Bilt
  220. Garbrich Baalbergen – predikant PKN
  221. Geertje Huisman – Geestelijk verzorger
  222. Gera van der Linden – kerkelijk werker
  223. Gerard Rosbergen – em. predikant PKN
  224. Gerard van de Wetering – Predikant PKN
  225. Gerard van ‘t Spijker – em. predikant
  226. Gerben Heitink – em. Hoogleraar praktische theologie VU
  227. Gerda Lubbersen – predikant
  228. Gerda Schraa – Em. Predikant, PKN
  229. Gerhard Scholte – Predikant em. PKA
  230. Gerlinde van den Berg – predikant
  231. Gerrit van Reeuwijk – Emeritus predikant
  232. Gert Oostermann – dominee PKN
  233. Gert Scholten – Geestelijk Verzorger
  234. Gert Smith – emeritus predikant
  235. Gert Wijnstok – Predikant, Protestantse Kerk
  236. Gert Wybe van der Werff – predikant PKN
  237. GertJan Lambers Heerspink – Ambulant predikant
  238. Gertrudeke van der Maas – diaconaal ondernemer / predikant PKN
  239. Getenet Tadesse – Voorganger, Rehoboth Evangelische Kerk van alle Naties
  240. (REKAN)
  241. Gied ten Berge – dr. theologie
  242. Gied ten Berge – Socioloog en theoloog (P.hD)
  243. Godian Ejiogu – geestelijk verzorger Peace Servant
  244. Gonny de Boer – Predikant PKN
  245. Graddie Meijer – voorganger doopsgezinde gemeenten
  246. Greta Huis – Voorganger – Vereniging van Vrijzinnige Protestanten provincie
  247. Groningen
  248. Gunter Brandorff – Predikant em. \/ kerkhistoricus
  249. Guus Fröberg – Predikant P.K.N.
  250. H. Marsman – Predikant
  251. Hannah Novakova – Predikant Remonstrants
  252. Hannah Westerink – theoloog, proponent
  253. Hanneke Diermanse – Predikant – PKN
  254. Hanneke Keur – Predikant PKN \/ geestelijk verzorger
  255. Hanneke Kuperus-Slijper – pastor
  256. Hanneke Ruitenbeek – Predikant
  257. Hanneke Siebert – Predikant Protestantse Kerk Nederland
  258. Hanneke Vis, kerklid
  259. Hanny van der Stelt – Geestelijk verzorger, Predikant
  260. Hans Alblas – Theologiedocent Omnicus
  261. Hans Baas – Pastoraal ouderling Baptisten gemeente Utrecht Silo
  262. Hans Boef – Gepensioneerd directeur Azusa
  263. Hans Breunese – emeritus predikant PKN
  264. Hans Burger – Hoogleraar theologie, Theologische Universiteit Utrecht
  265. Hans Euser – Directeur ICP
  266. Hans Hinkamp – Predikant
  267. Hans Katerberg – em. predikant
  268. Hans Koops – em.predikant
  269. Hans Mast – Em. Predikant & Geestelijk verzorger, PKN
  270. Hans Meijer – Theoloog en predikant, PKN
  271. Hans Noordeman – Voorganger
  272. Hans Schipper – Predikant PKN
  273. Hans Schravesande – theoloog
  274. Hans van Winkelhoff – Voorganger Nederlandse Gereformeerde Kerken
  275. Hans Voordijk – Universitair hoofddocent
  276. Harald Overeem – Predikant
  277. Harco Ploegman – Journalist/tekstschrijver
  278. Harcourt Klinefelter – Predikant
  279. Harm Rietman – em. predikant PKN
  280. Harm van Eerden – Em.pred.
  281. Harmen Jansen – predikant PKN
  282. Harmen Niemeijer – directeur Micha Nederland
  283. Harmke Heuver – Predikant
  284. Harry Harmsen – em. predikant PKN
  285. Harry Huisintveld – Pastor Dominicanen
  286. Harry Pals – em. predikant
  287. Heidi Ebbers – Kerkelijk werker
  288. Heime Leenman – Predikant PKN
  289. Heine Siebrand – Filosoof\/theoloog\/em. Remonstrants predikant Geertekerk
  290. Utrecht
  291. Heleen Maat – predikant PKN
  292. Heleen Molenaar – Pastoraal werker
  293. Heleen Zorgdrager – Hoogleraar Protestantse Theologische Universiteit
  294. Helena Ransijn – Diakonaal predikant Verenigde Protestantse Kerk in België
  295. Helene Perfors – Koopvaardijpredikant Rijnmond PKN
  296. Helene van Noord – Predikant, Protestantse Gemeente Assen
  297. Hélène van Oorschot – Mens, christen, theologe
  298. Hendrik Jan Nieuwenhuis – predikant (emeritus) PKN
  299. Hendrik Jan Zeldenrijk – Predikant PKN
  300. Henk Binnekamp – theoloog
  301. Henk Boter – Predikant PKN
  302. Henk de Roest – Hoogleraar Protestantse Theologische Universiteit
  303. Henk Gols – em. Predikant
  304. Henk Henstra – Em. Predikant
  305. Henk Jansen – Predikant
  306. Henk Kroon – Pastor OSA
  307. Henk Makkinga – em. predikant
  308. Henk Nekeman – emeritus predikant
  309. Henk Pol – predikant PKN
  310. Henk Spit – Predikant PKN
  311. Henk-Jan van Maanen – voorzitter Micha Nederland / Move Community
  312. Henna van Hell – Predikant
  313. Henny Tuut – Gepensioneerd kerkelijk werker
  314. Henny van der Heijden – Rk pastor gastlid pkn Doorn Rk\/ pkn kerk
  315. Henrico ter Beek – Predikant PKN
  316. Henriëtte de Graaf – Predikant PKN
  317. Henriëtte Hoogenkamp – Theoloog, docent Pabo
  318. Henriette Nieuwenhuis, predikant
  319. Henriëtte Schaap – ambulant predikant
  320. Herman de Boer – Theoloog en kerkelijk spreker Zelfstandige
  321. Hester Radstake – Predikant PKN
  322. Hester Smits – Predikant PKN
  323. Hester Wouda – predikant
  324. Hetty Zock – Pastoraal supervisor en em. predikant
  325. Ida Overdijk – Theoloog
  326. Ida Verburg – em. Predikant PKN
  327. Idelette Otten – predikant PKN
  328. Ids Smedema – em. predikant / geestelijk verzorger
  329. Ignace Frenay – predikant
  330. Ilse Swart – Theoloog
  331. Ina Koeman – em. predikant VPKB
  332. Ina Veldhuizen – Predikant
  333. Ineke Bakker – Em. Predikant
  334. Ineke Clement – Emeritus predikant
  335. Ineke de Feijter – theoloog, em. predikant/universitair docent
  336. Ineke De Heer – Emeritus predikant
  337. Ineke van den Beukel – Predikant
  338. Irene Builtjes-Faber – Em. Predikant, PKN
  339. Irene de Vries – pastor PKN gemeente
  340. Irene Pluim – Predikant – PKN
  341. Irene van der Meulen – Ritueelbegeleider, Predikant
  342. Irma Jansen-Kleinjan – Predikant
  343. Irma Pijpers-Hoogendoorn – predikant PKN
  344. Jaap de Lange – Em. predikant PKN
  345. Jaap Dekker – Hoogleraar Bijbelonderzoek en christelijke identiteit
  346. Jaap Goorhuis – predikant
  347. Jaap Huisman – Predikant emeritus
  348. Jaap Lukasse – Em. Predikant – PKN
  349. Jaap Nicolai – Kerkelijk werker Gereformeerde kerk Nieuwe-Pekela
  350. Jaap van de Poll – adviseur kerk en organisatie | theoloog
  351. Jaap van der Laan – em. predikant/hoogleraar
  352. Jaap van der Windt – Predikant PKN
  353. Jaap van Rootselaar – predikant (emeritus) PKN
  354. Jaap van Sloten – em. pred. PKN
  355. Jaap-Harm de Jong – Theoloog, spreker, docent
  356. Jaco Zuurmond – Predikant\/Academiepredikant PGEnschede \/
  357. Studentenpastoraat Enschede
  358. Jacobine Scholte de Jong – gemeentepredikant
  359. jacomette de Blois – dominee, geestelijk verzorger
  360. Jan Bos – predikant in Huissen
  361. Jan Bouma – Emeritus predikant NGK
  362. Jan de Korte – em. predikant PKN
  363. Jan Den Hertog – Emeritus
  364. Jan Dirk Wassenaar – predikant
  365. Jan Fischer – predikant
  366. Jan Foppen – Predikant emeritus
  367. Jan Henk Hamoen – Emeritus predikant PKN
  368. Jan Hommes – em. predikant PKN
  369. Jan Klijnsmz – Em. predikant Remonstranten
  370. Jan Kraaijeveld – geestelijke verzorger
  371. Jan Kroon – Predikant PKN
  372. Jan Kruidhof – Voorganger Leger des Heils
  373. Jan Lammers – predikant protestantse gemeente Apeldoorn
  374. Jan Markus – predikant (geen gemeente)
  375. Jan Marten Praamsma – godsdienstpedagoog
  376. Jan Martijn Abrahamse – Lector Theologie, Christelijke Hogeschool Ede
  377. Jan Ouwehand – predikant PKN
  378. Jan Pool – spreker, schrijver mentor
  379. Jan Struijk – Predikant
  380. Jan ter Maat OFM – Gardiaan Minderbroedersklooster Megen
  381. Jan van Adrichem – Em. rk pastor geestelijk verzorger
  382. Jan van de Pavert – straatpastor gepensioneerd
  383. Jan Van der Steen – Emeritus pastoor van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland,
  384. Oud-Katholieke Kerk van Nederland
  385. Jan Wessels – Algemeen Secretaris, Europese Evangelische Alliantie
  386. Jan Willem Hengeveld – geestelijk verzorger
  387. Jan Willem Nieboer – Predikant Protestantse Wijkgemeente groningen Zuid
  388. Jan Wolsheimer – directeur
  389. Jan Woltinge – em. predikant PKN
  390. Janco Wijngaard – Predikant
  391. Jane Hempenius – Theoloog
  392. Janet de Vries – Predikant Petrakerk (PKN\/VEG) te Rotterdam
  393. Janneke Bregman – Geestelijk verzorger
  394. Janneke Burger-Niemeijer – Predikant, NGK Enschede
  395. Janneke Dekker – Predikant NGK
  396. Janneke Herweijer – Predikant
  397. Janneke Nijboer – Predikant
  398. Janneke Stegeman – theoloog
  399. Jannie Nijwening – Doopsgezind predikant
  400. Janny Bekkema-Olthof – gepensioneerd leraar, redactiesecretaris Groninger
  401. Kerkbode
  402. Janos Schellevis – Predikant PKN
  403. Jasper Maas – Predikant
  404. JDF van Halsema – Predikant
  405. Jeannet Bierman – Theoloog
  406. Jeannet van Doorn -Predikant & Voorzitter Op Goed Gerucht
  407. Jelle van Slooten – predikant
  408. Jelle Wind – directeur Pelgrimsoord Klooster Wittem
  409. Jeltsje Elzinga – Kerkelijk werker PKN
  410. Jenneke Zaal – Pastorale medewerker
  411. Jerke Setz – voorzitter PerspectieF
  412. Jesse Gruiters – Ziekenhuispredikant UMC Utrecht
  413. Jet Weigand-Timmer – Theoloog/voorganger/docent
  414. Jetty Nouta-Swart – Kerkelijk werker PKN
  415. Jielis Ende – em. Predikant
  416. Joan Idzenga – geestelijk verzorger
  417. Joanne Seldenrath – theoloog en eindredacteur
  418. Joas van der Schoot – Gemeentepredikant PKN
  419. Job de Bruijn – Em. Predikant, Protestantse Kerk Nederland
  420. Job de Haan – Theoloog Bestuurslid De Linker Wang
  421. Job Smit – Em. predikant/geestelijk verzorger
  422. Jochem Stuiver – predikant PKN
  423. Joep Dubbink – predikant
  424. Johan Breure – Emeritus predikant
  425. Johan Ebbers – Predikant NG
  426. Johan Goud – Theoloog/filosoof/auteur, em. Universiteit Utrecht en
  427. Remonstranten
  428. Johan Plante – predikant PKN
  429. Johan van den Berg – predikant PKN
  430. Johanneke Van marle – Docent
  431. Johannes Kon – Voorzitter Raad van Kerken Arnhem
  432. John Boogaard – Predikant PKN
  433. John Breukelaar – emeritus predikant PKN-gemeente Brummen
  434. John Jacobs – Lid beraadsgroep Samenlevingsvragen Raad van Kerken
  435. Joke Baaij – Predikant PKN
  436. Joke Bijsterveld – Diaconaal werker
  437. Joke Schuijl – kerkelijk werker – gepensioneerd
  438. Joke van der Heide – Jongerenwerker Doopsgezinden
  439. Jolanda Aantjes – Pastor
  440. Jolanda Paans – predikant PKN
  441. Joop van ‘t Hof – Predikant, NGK
  442. Joost Schelling – predikant PKN
  443. Joost van den Bogert – Pastor en manager Stem in de Stad Haarlem
  444. Joost van den Brink – predikant PKN
  445. Jorcho van Vlijmen – Theoloog
  446. Jorn den Hertog – Studentenpastor PKN
  447. Jos Douma – Predikant
  448. Jos Steenkamer – geestelijk verzorger
  449. Jos Strengholt – directeur stichting Nijlvallei
  450. Jos van der Sterre – em. predikant
  451. Jos. R. Wolthaus – Emeritus predikant, In de PKN
  452. Judith van den berg meelis – diaconaal predikant Diaconaal Centrum De Bakkerij
  453. Jurrien Mol – Predikant PKN
  454. Justine Aalders – Em. Predikant
  455. Kaj van der Plas – predikant PKN
  456. Karel Demoet – cantor-organist PG Utrecht
  457. Karel Koekkoek – predikant – PKN
  458. Karen Hagg – Geestelijk verzorger\/predikant
  459. Karen van Huisstede – Emeritus predikant/geestelijk verzorger
  460. Karin Timmerman – Kerkelijk werker
  461. Kars Terlouw – Lokaal bestuurslid ChristenUnie
  462. Karsten van Staveren – Predikant
  463. Kasper Jager – Predikant
  464. Katinka Broos – Buurtpredikant Geref kerk te Rotterdam\/Stichting Wijkpastoraat
  465. Rotterdam West
  466. Kees Benard – gemeentepredikant
  467. Kees Buist – em. diakonaal predikant
  468. Kees Posthumus – verhalenverteller en kerk journalist
  469. Kees van den Berg – predikant PKN
  470. Kees van Stralen – Emeritus predikant PKN
  471. Kees Visser – Emeritus predikant
  472. Kest Jelsma – Predikant PKN Ommen
  473. Kim de Berg – predikant
  474. Klaas de Lange – Predikant
  475. Klaas de Vries – predikant – NGK Koepelkerk Arnhem
  476. Klaas Holwerda – predikant
  477. Klaas Jelle Faber – Predikant PKN
  478. Klaske Wijkstra – Senior, theoloog PKN
  479. Ko Schuurmans – Pastor
  480. Koos Tolboom – pastoor R.-K. Kerk
  481. Kor Datema, predikant PKN
  482. Lars Grijsen – Voorganger & jongerenwerker Stadshartkerk Amstelveen
  483. Leendert Bosga – predikant
  484. Leendert Terlouw – Em. predikant PKN
  485. Len Lafeber – Emeritaat, PKN
  486. Lenie Schoonderbeek – Emeritus predikant PKN
  487. Lennart Aangeenbrug – Predikant – PKN
  488. Leo Mietus – Theoloog
  489. Leo Webbink – predikant PKN Alphen aan den Rijn
  490. Leontien Dekker – directeur Imindlife
  491. Lex Boot – Predikant
  492. Lieke Weima – predikant
  493. Liesbeth Burger – em. predikant PKN
  494. Lineke Blijdorp – (asiel-)advocaat Blijdorp advocatuur
  495. Lisette van Buuren – predikant
  496. Lodewijk Jan Nauta – Gepensioneerd theoloog\/docent godsdienst
  497. Louise Pondman-de Wilde – Voorganger
  498. Lucas van der Veen – Predikant Kruiskerk Waddinxveen
  499. Luci Schermers – Em. predikant
  500. Lydia Kansen-Brasz – Predikant – PKN
  501. Lydia van Ketel – predikant PKN
  502. Lyonne Verschoor-Schuijer – Predikant
  503. Maaike Harmsen – Theoloog NGK
  504. Maarten Blom – pastor ICF-Gouda
  505. Maarten Wisse – Hoogleraar Dogmatiek PThU
  506. Maartje Wildeman – Geestelijk verzorger
  507. Machteld van Woerden – em. predikant doopsgezinde gemeente
  508. Madelief Brok – Predikant
  509. Maja Swart-Andela – Kerkelijk Werker PKN
  510. Marcel Barnard – Em. Hoogleraar PthU
  511. Marcel Kemp – em. predikant – PKN
  512. Marcel Oostenbrink – Predikant PKN
  513. Marco Derks – oud-katholiek priester en theoloog
  514. Marco Schuurmans – Zendingswerker CAMA Zending
  515. Marco Visser – predikant theoloog
  516. Marga Baas – em. Predikant
  517. Marga Vos-Wiegand – Em rem predikant Remonstranten
  518. Marga Zwiggelaar – Pastoraal werkende
  519. Margaretha Eekels – em. predikant PKN
  520. Margo Trapman – predikant Protestantse Kerk Vlijmen
  521. Margré Ballast – Kerkelijk Werker
  522. Margreet de Bree – Predikant Protestantse Gemeente Westervoort
  523. Margriet Terlouw – Emeritus predikant\/ schrijfster PKN
  524. Maria Baan – Predikant
  525. Marian Geurtsen – theoloog en ritueelspecialist Schatgraver in de traditie
  526. Marianne Benard-Boertjes – geestelijk verzorger
  527. Marianne Bogaard – Predikant – PKN
  528. Mariecke van den Berg – theoloog
  529. Marieke Andela-Hofstede – predikant
  530. Marieke E.J. den Braber – Predikant
  531. Marieke Fernhout – Studentenpredikant PKN
  532. Marieke Maes – Docent Theologie
  533. Marieke Milder – Theoloog
  534. Marieke Sillevis Smitt – Pastor Protestantse Kerk Utrecht
  535. Marielle Vlasblom – predikant, geestelijk verzorger
  536. Marien Grashoff – em. Predikant PKN
  537. Mariëtte Bossenbroek – Pastor PKN
  538. Marije Roeleveld – theoloog
  539. Marijke Van Selm – predikant
  540. Marijn Rohaan – Predikant
  541. Marijn Vermet – Predikant
  542. Marja Terlouw-Sterk – Emeritus Predikant PKN
  543. Marjan de Vries – predikant PKN
  544. Marjolein Hekman – predikant
  545. Marjon Bosch – Pastor PKN
  546. Marjon Letter – Counselor en HBO-theoloog
  547. Mark de Boer – Directeur
  548. Mark de Jager – Predikant PKN
  549. Mark Janssens – geestelijk verzorger/predikant
  550. Mark Verrips – Em. predikant, PKN
  551. Marleen Blootens – Predikant PKN
  552. Marloes Meijer – Predikant PKN
  553. Marnick Nijburg – Geestelijk verzorger Liberein
  554. Marrit Bassa – Predikant
  555. Marten Mulder – Em.predikant\/legerpredikant bd
  556. Martha Kroes – predikant
  557. Martijn Rutgers – Voorganger Mozaiek071
  558. Martijn van Leerdam – Predikant-directeur
  559. Martin Bloemendaal – beveiliger
  560. Martin Snaterse – Predikant, PKN
  561. Martina Heinrichs – Theologe met pensioen, vrijwilligster Huis van Compassie
  562. Nijmegen
  563. Martine Nijveld – predikant
  564. Martine Sloezarwij – Missionair werker
  565. Martine Wassenaar – Predikant
  566. Mathilde Meulensteen – pastor
  567. Matthea Klaasse-Mesch – Gemeentepredikant PKN
  568. Matthea Westerduin – theoloog en historicus
  569. Matthijs Oomens – emeritus-predikant PKN
  570. Matthijs Wiskerke – Geestelijk verzorger en ouderling
  571. Mattias Rouw – Theoloog en schrijver, Monk Collective
  572. Mechteld Jansen – predikant, em. hoogleraar PThU
  573. Melle Leffers – predikant PKN
  574. Mendie Hofma – Predikant
  575. Menko Biewenga – Em. Predikant
  576. Michel Dickhoff – docent godsdienst\/ levensbeschouwing
  577. Michiel Aten – Em. Predikant
  578. Michiel de Leeuw – Predikant – PKN
  579. Michiel van Blanken – Predikant PKN De lege Geaen
  580. Mijna Hadders-Algra – gastvoorganger classis PKN Groningen-Drenthe
  581. Mikkie Fortuin – van der Mik – Religie wetenschapper \/ PKN lid
  582. Mirna Visschers – predikant PKN
  583. Monica Schwarz – Predikante
  584. Moses Alagbe – Pastor St. MCTC AMSTERDAM
  585. Murielle van Diepen – predikant
  586. Nanne Scholtens – Predikant Pkn
  587. Natanja Corsel – Spreker/office manager Unie-ABC
  588. Neeldert van Laar – Gemeentelid PKN
  589. Neeltje Rietveld-de Jong – Predikant
  590. Nel van den Briel – Em. Predikant
  591. Nelleke De Kruik – Voorzitter V&T PKN
  592. Nelleke Eygenraam – predikant PKN
  593. Nelleke van der Linden – Predikant
  594. Netty Hengeveld – kerkelijk werker
  595. Nick Everts Doopsgezind Predikant
  596. Nico Bulter – Theoloog
  597. Nijs Stam – Emeritus predikant, PKN
  598. No Vissers – gepensioneerd geestelijk verzorger vgvz
  599. Norbert Schallenberg – Priester Rooms-katholieke kerk
  600. Nyncke Graafland-van den Berg – Directeur Oude en Nieuwe kerk Delft
  601. Onno Weinberg – communicatiemedewerker Leger des Heils Winschoten
  602. Otto Mulder – Emeritus predikant
  603. Paul M. van Dam – theoloog
  604. Paul van der Velde – predikant Kapelkerk
  605. Paul van der Waal – oud-krijgsmacht predikant PKN
  606. Paul Wansink – Predikant, PKN
  607. Pé L.J. Wapenaar – emeritus predikant PKN
  608. Peter Breure, predikant PKN
  609. Peter J. Boogaard – Hoogleraar Omgevingsgezondheid, Universiteit Wageningen
  610. Peter Korver – predikant Remonstranten
  611. Peter Smilde – Predikant
  612. Peter Strating – Docent TU Utrecht
  613. Peter van Commenee – Predikant
  614. Peter van de Peppel – em. predikant PKN
  615. Philip van Wijk – Emerituspredikant Protestantse Kerk Nederland
  616. Pier Prins – ambulant predikant Protestantse Kerk in Nederland
  617. Piet Brongers – geestelijk verzorger met emeritaat
  618. Piet de Jong – predikant
  619. Piet Vliegenthart – predikant em.
  620. Pieter Both – Predikant PKN
  621. Pieter Dirk Dekker – Theoloog, politiek adviseur
  622. Pieter Dirk Wolthaus – em. predikant PKN
  623. Pieter Groen – Predikant en geestelijk verzorger
  624. Pieter J. Huiser – predikant PKN
  625. Pieter Lugtigheid – Predikant
  626. Pim Boven – Voorzitter CvB Theologische Universiteit Utrecht
  627. Pim Brouwer – predikant
  628. Ramon de Bonte – Voorganger
  629. Ramon Roks – theoloog / voorganger
  630. Rebecca Onderstal – predikant PKN
  631. Regien smit – voorganger
  632. Regine Folbert – Geestelijk verzorger
  633. Rein Brouwer – Predikant
  634. Rein den Hertog – predikant
  635. Rein van Dijk – Emeritus predikant
  636. Reindhar van Elderen – predikant PKN
  637. Remco van Mulligen – theoloog
  638. Remmelt Meijer – Theoloog/pionier Hemelsbreed Amsterdam
  639. Remy Jacobs – Geestelijk verzorger
  640. Renate de Vries – Martini – kerkelijk werker PKN
  641. Renate Japenga – Predikant
  642. René Silvis – predikant PKN
  643. René van Bemmel – Schoolleider
  644. René van den Beld – Emeritus predikant, Protestantse Kerk Nederland
  645. Renske Zandstra – Predikant PKN
  646. Rhoïnde Doth – bisschop Evangelische Broedergemeente
  647. Rhoïnde Doth – voorzitter SKIN
  648. Rianne de Reus – Predikant PKN
  649. Richard Offringa – Predikant, PKN
  650. Richard Roest – Predikant NGK
  651. Richard Saly – Predikant
  652. Richard Schothans – Kerkelijk werker
  653. Rick Benjamins – hoogleraar theologie PthU
  654. Rick Jansen – Buurtpastor Villa Klarendal
  655. Riek van Haeringen – Em. Predikant, supervisor, coach
  656. Riemer Roukema – Predikant / Emeritus hoogleraar theologie
  657. Ries van der Zouwen – Predikant emeritus
  658. Riet Bons-Storm – em. hoogleraar faculteit Godgeleerdheid RUG
  659. Riet Boogaard – Em. predikant, PKN
  660. Rijn de Jonge – em predikant CGK\/NGK
  661. Rik Radstake – predikant (emeritus) PKN
  662. Rik van Soldt – Bestuurslid \/ voorganger VVG Almelo
  663. Rina Mulderij – Predikant
  664. Rini van Dijkhuizen – HBO-theoloog
  665. Rinse Reeling Brouwer – predikant, em. hoogleraar
  666. Roald Schaap – Songwriter
  667. Rob Maas – predikant
  668. Rob. Nijhuis – Predikant
  669. Robert Stigter – predikant
  670. Robert Wilschut – Emeritus predikant
  671. Robin De Jong – Pastoraal werker Protestantse Wijkgemeente Apeldoorn
  672. Roel Pomp – predikant, emeritus
  673. Roelien Hofsteenge-Huttinga – Kerkelijk werker PKN
  674. Roelof de Wit – Predikant – PKN
  675. Ron Lafeber – predikant
  676. Ronald Heis – predikant
  677. Ronald Westerbeek – Theoloog
  678. Roy Clermons – Geestelijk verzorger
  679. Rozemarijn van ‘t Einde – vredesactivist
  680. Ruben den Hertog – gemeentepredikant
  681. Ruben Nicolas – Promovendus, Universiteit Utrecht
  682. Ruth Penning-Wolswinkel – Predikant PKN
  683. Ruth Six – Predikant, PKN
  684. Ruurd van der Weg – Krijgsmachtpredikant b.d.
  685. Ruurd van der Weg – Oud-krijgsmachtpredikant PKN
  686. S. Bergsma – Predikant
  687. S.E. Scheepstra – predikant
  688. Sabine Hiebsch – Hoogleraar Lutherana Theologische Universiteit Utrecht
  689. Samuel Lee – President Foundation Academy of Amsterdam
  690. Sander Ris – gemeentepredikant
  691. Saskia Ketelaar – Predikant
  692. Sibilla Verhagen – predikant PKN Uithoorn
  693. Sieb Lanser – Predikant
  694. Siebe H. Hiemstra – Emeritus predikant PKN
  695. Siebe Sijtsema – Predikant PKN (emeritus)
  696. Sieds De Jong – Predikant
  697. Sietske Bloj – Predikant
  698. Sietze Lefeber – Emeritus prediking in de PKN
  699. Sifra Baayen – Predikant
  700. Simone van der Laan – Voorgangster VVP
  701. Simone Visser – Geestelijk verzorger in St. Antoniusziekenhuis Nieuwegein
  702. Sita Hofstra – Predikant Protestantse Kerk in Nederland
  703. Sjaak Biewenga – Predikant PKN
  704. Sjaak van ‘t Kruis – Emeritus predikant, Protestantse Kerk in Nederland
  705. Sjaak Visser – Predikant Protestantse Gemeente Oostzaan
  706. Sonja van Kooten-Tönjes – Emeritus predikant
  707. Stefan Paas – theoloog
  708. Steven Paas – theoloog
  709. Susanna Kamminga – Geestelijk verzorger Aan de stamtafel
  710. Swenne Bijzet – Voorganger PKN
  711. Sybrand van Dijk – predikant PKN
  712. Tabitha Moes – Theoloog en geestelijk verzorger i.o.
  713. Taco Koster – Dominee\/Pionier PKN
  714. Tecleab Habte – Ouderling, Tesfa Berhan Evangelische Kerk
  715. Teun Dekker – Directeur-bestuurder
  716. Thea De Ruijter – Predikant PKN
  717. Thelma Schoon – oud-katholiek diaken en Jonge Theoloog des Vaderlands
  718. Theo Brand – journalist
  719. Theo Hettema – Predikant en theoloog Protestantse Kerk en Bond van Vrije
  720. Evangelische Gemeenten
  721. Theo van ’t Hof – predikant PKN
  722. Theo van der Louw – Predikant PKN
  723. Theo Vreugdenhil – Pastor Cross Culture Nieuwegein
  724. Theodoor Meedendorp – voorganger en buurtpastor
  725. Thijs van de Kamp – predikant
  726. Thomas Quartier – hoogleraar theologie
  727. Tineke Braspenning – opbouwwerker PKN Roden-Roderwolde
  728. Tineke Huizing – pastoraal werker
  729. Tineke Plooij – Lid van voorgangersteam
  730. Tineke van Ooijen – Kerkelijk werker
  731. Tineke Zijlstra – predikant (emeritus)
  732. Tirtsa Liefting-van den Toren – Predikant
  733. Titus Woltinge – em. predikant PKN
  734. Tjeerd Visser – Pastoor Oud-Katholieke kerk
  735. Tjerk H. Nap – voormalig zendingsarts
  736. Ton van Prooijen – Predikant
  737. Toos Wolters – Predikant
  738. Trees van Montfoort – theoloog
  739. Trudi Lambers Heerspink – Kerkelijk werker
  740. Wessel Stoker – predikant PKN\/ em. hoogleraar VU
  741. Wessel Westerveld – predikant
  742. Wieger Sikkema – voorganger/predikant Evangelische gemeente Berea Noord
  743. Apeldoorn
  744. Wielie Elhorst – predikant PKN
  745. Wilfred Verniers – Kerkelijk werker CGK Hoogeveen
  746. Wilhelm Lagrouw – Predikant
  747. Wiljan van Blijderveen – Predikant, Hersteld Hervormde Gemeente Kruiningen
  748. Wilkin van de Kamp – predikant-directeur Vrij Zijn
  749. Willem J. Ouweneel – schrijver, prediker
  750. Willem Oomkes – Theoloog en belastingadviseur
  751. Willem van de Kamp – gepensioneerd pastor
  752. Willem van ‘t Spijker – Predikant CGK
  753. Willemien Keuning – predikant
  754. Willie Van der Merwe – Voormalige hoogleraar VU Amsterdam
  755. Wilma Blaak – Buurtpastor Protestantse Diaconie Utrecht
  756. Wilma Klok – geestelijk verzorger
  757. Wim Bartels – Theoloog/politicoloog/vredeswerker
  758. Wim Blanken – emeritus-predikant
  759. Wim den Braber – Predikant
  760. Wim den Hartog – Voorganger, directeur, bestuurder
  761. Wim Everts – Predikant
  762. Wim Kok – Emeritus predikant PKN
  763. Wim van de Griend – predikant PKN
  764. Wim van den Top – predikant PKN
  765. Wim van der Wel – Gemeentepredikant, Protestantse Gemeente Hardenberg
  766. Wim van Hoogevest – Kerkelijk werker
  767. Wina Hordijk-v.d. Zwaag – Em. pred., PKN
  768. Wiske Beuker – Doopsgezind predikant
  769. WJA Pijnacker Hordijk – voorzitter Federatie van 11 Morgenstondgemeenten
  770. Wolter Broekema – em. predikant PKN
  771. Wout Huizing – Baptisten Predikant
  772. Wout Oosterhof – emeritus predikant PKN
  773. Wout Schonewille – Gemeenteadviseur, pioniercoach PKN
  774. Wouter Slob – Predikant, emeritus hoogleraar, PG Nijmegen
  775. Wouter Smit – Predikant
  776. Wouter Stronkhorst – Geestelijk Verzorger, voorganger, Theoloog,
  777. Religiewetenschapper
  778. Wouter van Laar – Predikant PKN
  779. Wybo Dokter – Bezorgde emeritus predikant
  780. Wytze Andela – predikant
  781. Ynte de Groot – em. predikant PKN
  782. Ytje Poppinga – Emeritus predikant Remonstranten
  783. Yvonne Schoonhoven – Ambulant predikant, Protestantse Kerk Nederland
  784. Johannes Welschen – Lid bestuur Evangelische Broedergemeente
  785. Jacobus Smits – Priester RK st. Martinusparochie
  786. Getben H. Westra – predikant PKN
  787. Gerben H. Westra – predikant PKN
  788. Geertje van der Meer – Kerkelijk werker PKN Roden Roderwolde
  789. Hanja van Essen – Predikant PKN
  790. Wim Lolkema – emeritus-predikant Protestantse Kerk in Nederland
  791. Wim Schaap – em.predikant pkn
  792. Eddy Reefhuis – Em. predikant PKN
  793. Koosje Vos Butijn – predikant zzp,er
  794. Huib Bakker – Voorzitter Stichting De Witte Duif Castricum
  795. Kirsten Alblas – Commissielid ChristenUnie Utrecht
  796. Heleen Verdonk – Voorganger Oecumenische basisgemeente apeldoorn
  797. Marius Braamse – Predikant PKN
  798. Herman Noordegraaf – em. hoogleraar diaconaat PYhU
  799. Roel Van Laar – Emeritus predikant PKN Prot. Kerk Nederland
  800. Lieuwkje Cnossen – Predikant PKN
  801. ina van den bergh – kerkelijk werker pkn
  802. C.M. (Chris) Schreuder – predikant PKN (Protestantse Gemeente Waalwijk)
  803. Coen van Loon – RK diaken
  804. Jeroen Bellwinkel – em. predikant PKN
  805. Kick Bras – predikant PKN
  806. Tiemo Meijlink – emeritus predikant PKN
  807. Coby de Boer-Bergstra – Kerkelijk werker Em. PKN
  808. Heleen van Beelen – Geestelijk verzorger Nusantara
  809. Gwan Tjaij (Paul) The – Adviseur SAMEN KERK IN NEDERLAND
  810. W. Bisschop – Predikant-emeritus PKN
  811. Paula (A.P.) Irik – predikant\/geestelijk verzorger (met emeritaat)
  812. Robert-Jan Sterk – Bestuurder\/ Leider
  813. Christien Flier – predikant PKN
  814. Tobias Immanuel Buchholz – Predikant Ev. Broedergemeente Amsterdam stad en Flevoland
  815. Henk de Vries – Theoloog
  816. Kaap Huttenga – emeritus predikant PKN
  817. Bert Bomer – predikant (emeritus) PKN
  818. Willy Metzger – Predikant Protestantse kerk
  819. Dineke van de Wetering – predikant PKN
  820. Pieter Terpstra – predikant
  821. Murad Bero – Operationeel directeur Stichting Gave
  822. Bert Roor – Praktisch Theoloog
  823. Anje de Kuiper – Predikant in de PKN
  824. ries nieuwkoop – emeritus pred pkn
  825. Mijna Hadders-Algra – emeritus hoogleraar ontwikkelingsneurologie, theoloog & promovendus RUG \/ PThU, gastvoorganger PKN Classis Groningen-Drenthe
  826. Sandra Oosterwolde – Vicaris Evangelische Broedergemeente
  827. Ton Huttenga – emeritus predikant protestantse kerk nederland
  828. Jan Kruiter – Predikant
  829. Margreet Jonkers-an Gunsteren – emeritus remonstrants predikant Remonstrantse Broederschap
  830. Gerrit Ruiterkamp – emeritus predikant PKN
  831. Erica Meijers – Theoloog
  832. Madelon Grant – Coordinator
  833. Anne Kooi – predikant
  834. Leo Oosterveen o.p. – theoloog dominicanen
  835. inge de Jong – Baerends – predikant
  836. Kees van Atten – Emeritus-Predikant Chr. Geref. kerk
  837. Peter Siebe – journalist en spreker GroeneKerken Groenekerken.nl
  838. Kees van Vliet – dr theol., pastoor en docent theologie priester vh Bisdom Rotterdam
  839. Job Stein – predikant in de PKN
  840. Alex Baarslag – Em. Predikant PKN
  841. Aat Roest – Emeritus predikant Protestantse Kerk in Nederland
  842. Pieter Korbee – em.-predikant Remonstrantse Broederschap
  843. Hardley Mijnals – Voorzitter Moderamen Evangelische Broedergemeente Nederland

Andere ondertekenaars

  1. A. J. Minnaard – Gemeentelid PKN
  2. A.J. van Heiningen – Docent VSO / Christen
  3. Aart Both – Taalvrijwilliger en medemens
  4. Abjan van Meerten – Theologiestudent
  5. Adeline Dijkens – Coördinator vluchtelingenwerk
  6. Ad Hekkert – Christelijk betrokken
  7. Ad Reuijl – Kerkenraadslid NGK
  8. Adriaan Roeleveld – Christen
  9. Adriaan Van Klinken – Hoogleraar
  10. Adrie Huttenga-Menninga – Psycholoog Intherapie-Groningen
  11. Adri Verwoert – pensionaris, vrijwilliger bij mensen met een verstandelijke beperking
  12. Ageeth Potma – Medewerkster publiciteit / lid communiteit
  13. Albert Klevringa
  14. Aleid Groothoff – coördinatrice
  15. Alex Leusink – Lid PKN Gouda
  16. Alice van Kalsbeek – Lid PKN
  17. Ali Kamphuis – lid groene kerk
  18. Ali Kaput – Gepensioneerd docent en hulpverlener
  19. Alineke van Gils – Mens/moeder/straatverpleegkundige
  20. Aline Visser – Huisarts
  21. Alle Steenis van – Voorzitter Liturgisch Team
  22. André de Jong – Diaken – PKN Leek
  23. Andries Petersen – Medewerker
  24. Anet Broekhuizen – Mens
  25. Angela Boon – Moeder
  26. Angela Mooibroek – Jongerenwerker
  27. Anna-Maria Fennema – Leerkracht
  28. Anneke Heesters – Kerkganger
  29. Anneke Lems – Voormalig lid PKN
  30. Anneke Meijering – Godsdienst docent
  31. Annelies Klinefelter – Voorzitter doopsgezinde ngo
  32. Annemarie Leguijt – Medemens
  33. Annemieke van Stek – Betrokken christen
  34. Annette Stappenbeld – koster baptistengemeente
  35. Annette Stappenbeld – Koster baptistengemeente
  36. anne Tuk – coördinator Leger des heils
  37. Ans Tempelaar – Lid PKN
  38. Antheunis Janse – Lid PKN Anloo Zuidlaren
  39. Anthoinet Haeck – Gemeentelid
  40. Anton Zijderveld – Consultant
  41. Arco van Doleweerd – marketeer
  42. Arie Kok – Schrijver/journalist
  43. Arjan Donk – Betrokken Christen
  44. Arjan Pruim – Mens
  45. Arjen Treurniet – Christen
  46. Arthur Verhagen – Christen
  47. Ate Trox – Lid bestuur VVP-Groningen en lid PKN
  48. Ate Trox – secretaris VVP-Groningen
  49. Bart Oversier – Ouderling-Kerkrentmeester PKN Emmaüskerk Middelharnis
  50. Bart Schenk – Vrijwilliger Mozaïek033
  51. Bart ter Veen – Lid stuurgroep kerk
  52. Bart Visscher – lid Stichting Leven met de Aarde, voorzitter diaconie PG Etten-Terborg-Ulft
  53. Bas Van den Berg – Leraar, opleider
  54. Bauke Versteeg – Gepensioneerd
  55. Baukje Stukker – Docent Godsdienst, kerklid Baptistengemeente
  56. Berdine van den Toren-Lekkerkerker – Directeur
  57. Bernard Douqué – Bestuurslid LO-LKP
  58. Bert (A.) Hoorn
  59. Bert Dorr – Catalyzing wealth for good
  60. Bert Dorr – Christen
  61. Bertine Oosthoek-Bogaard – Christen
  62. Bertine Paulus – Particulier
  63. Bert Kuipers – Lid Baptisten Gemeente Enschede
  64. Bertus Kloosterman – gepensioneerd
  65. Bert Veuger – kerklid PKN Zuidwolde
  66. Bert Wermink – Kerk app beheerder
  67. Bianca Behr – Spiegel van Christus
  68. Boudewijn Hogeboom – Burger, Geen
  69. Boudewijn Mulders
  70. Bouke Oudega – Pkn lid
  71. Boukje Hoft Siepel – Gemeentelid Baptisten Winschoten
  72. Bram Nieuwerth – Gemeentelid PKN
  73. Bram Scherpenzeel – Lid PKN
  74. Bram Scherpenzeel – Lid PKN
  75. Bram Scherpenzeel – Lid PKN
  76. Brechtje Paardekooper – Psycholoog, ambtenaar, schrijver
  77. C. de Jong – Gemeentelid PKN
  78. C. Fijen – gelovige
  79. Carel Zuil – Was leraar\/ wethouder
  80. Carin Verbree – Werkende moeder
  81. Carolien Smit – Burger
  82. Carolien Smit – Burger, werkzaam in een zorgorganisatie
  83. Casper Branger – Individu
  84. Cees D.B. van Ham – Lidmaat
  85. Cees D.B. van Ham – Lid vrijz Prot. Gemeente
  86. Chiel de Groot – Wetenschappelijk Ontwikkelaar
  87. Chretienne Peeters – Christen en jurist vreemdelingenrecht
  88. Christine De Jong – Geen
  89. Christine van der Veer
  90. Cieka Galenkamp – Kerklid
  91. Conny Tolsma – bezorgde Nederlander
  92. Cor Alberts – Kerklid – NGK
  93. Corine Dijkstra – Bestuursadviseur COA
  94. Cornelis Adriaanse – Christelijk entrepeneur
  95. Corry Nap – psycholoog
  96. Corry Van Ginkel – Kerklid
  97. D. Fraanjebe – Belijdend Christen
  98. Daan Plomp – Account manager
  99. Daniël Mast – Wajong’er werkzaam binnen arbeidsmatige dagbesteding
  100. Daniel Roukema – Initiatiefnemer Regenboogverklaring
  101. David Klein – koster & lid kerkenraad
  102. David Renkema – Voorzitter
  103. David Renkema – Voorzitter Haagse Gemeenschap van Kerken
  104. David Van den berg – Particulier
  105. Diana Migchels – Leerkracht
  106. Dick J Viezee – Pensionado, energiecoach, zoekend christen
  107. Dick Kaajan – Gemeentelid
  108. Dick Verkerk – Christen
  109. Dieke Buitink – Adviseur Leren en Ontwikkelen
  110. Dieter Timmerman – Inkoop manager
  111. Dineke Mast – GZ Psycholoog
  112. Dion van den Boom – Bezorgde burger, fondsenwerver bij christelijke organisatie
  113. Dirk-Jan Visser – Bezorgde burger
  114. Dirk Van de Glind – Schrijver
  115. Dirk Zijlstra – Penningmeester Geloof en Samenleving
  116. Doddy Van Leeuwen-Assink – Bestuurder
  117. Doddy Van Leeuwen-Assink – Bestuurder
  118. Donate Philbert-Nieveld – Promovenda
  119. Douwe Jan Douwstra – Voorzitter College van Diakenen PGEmmen – PGemmen
  120. E. Gossink – nvt
  121. E.P. Paans – PKN-lid
  122. Eefje Eikelboom – PKN lid
  123. Eefje Eikelboom – PKN lid
  124. Eelco Drieenhuizen
  125. Eesje van den Berg – SPV
  126. Egbert Boer – Gepensioneerd Financial Manager
  127. Elisabeth Endeveld – Kerklid, PKN
  128. Elja den Uijl – Kerklid
  129. Ellard de Vries – Ambtenaar
  130. Ellen van der Stelt – Betrokken kerklid
  131. Elsbeth Fraanje – Filmmaker
  132. Els Griffioen
  133. Emma Stoop – –
  134. Emmie van der Horst – PKN gemeentelid/uitvaartverzorgster
  135. Emmie van der Horst – PKN gemeentelid\/ uitvaartverzorgster
  136. Erica Benard – Advocaat
  137. Erica Braam – ouder, docent
  138. Erik Andriessen – Lid PKN
  139. Erik Harinck – Schoolleider
  140. Erik Renkema – Onderwijstheoloog
  141. Erik Schakelaar – Niet relevant
  142. Erik van Duijn – Psychiater
  143. Erwin van Pelt – Ambtenaar
  144. Eva Jungjohann – Vrijwilliger Leger des Heils
  145. Eveline Bersma – Lid Protestantse Kerk in Nederland
  146. Evert Boerma – Vrijwilliger
  147. Evert Jan Hazeleger – Consulent Kerkelijk werkers
  148. Evertjan Holsappel – Medewerker PKN
  149. Evert Jan van de Lagemaat – Lid vd Protestantse gemeente Leusden
  150. Evi van Klinken – Leerkracht
  151. Ewout van Hoek – Student
  152. Femmie van Veen – Inwoner Nederland
  153. Fenna de Jong – geen
  154. Fennie Veuger-Kerssies – Ouderling –
  155. Filip van der Stelt – Meelevend lid
  156. Floris de Bruin – Commercieel medewerker
  157. Francien Verbree – Brunsveld – Vrijwilliger vluchtelingenwerk
  158. Frank van de Scheur
  159. Frank van Opstal – Oud directeur ‘Hope & Future foundation Moldova’
  160. Frans van Ooijen – Betrokken kerklid
  161. Freka Wolters – Leerkracht
  162. Frits Krijnen – Huisarts, niet praktiserend
  163. G.J. Boerema
  164. G.J. de Rooij – Verpleegkundig, pedagoog
  165. Gea Klercq – Gepensioneerd
  166. Geert Schuurman – –
  167. Geert van Dijken – Christen
  168. Geesje Werkman – Gepensioneerd
  169. Gerard Boon – Lid PKN, oud-wetgevingsjurist
  170. Gerard de Hoop – Ex-directeur basisonderwijs
  171. Gerard Schoep – Voorzitter algemene kerkenraad, PKN Assen
  172. Gerard Verbeek – PKN-lid
  173. Gerda Mostert – NT2 docent
  174. Gerda Mostert – NT2 docent
  175. Gerdien Santé – Leerkracht
  176. Gerlinde de Kinkelder – Postbezorger
  177. Gerrit Dieleman – Voormalig lid PKN
  178. Gerrit Sepers – Arts
  179. Gerrit Smouter – Belijdend kerklid NGK Assen
  180. Gert Bladder – Vrijwilliger op maatschappelijk gebied
  181. Gertine Van Tilborgh – Moeder
  182. Gertrude Koning – Vrijwilliger vluchtelingenwerk
  183. Geurt van Kooten – Initiatiefnemer Regenboogverklaring
  184. Gijsbert Mulder – Verpleegkundige
  185. Gisela Sinti
  186. Govert van Dam – wetenschapper
  187. Grady Herder – Betrokken Nederlander
  188. Greet Meijer – Geen
  189. Greet van Erp – Vrijwilliger Wageningen Inclusief
  190. H. Mollema – Kerklid
  191. Halbe Geertsma – Gemeentelid
  192. Hanna ten Zijthoff – Onderwijs
  193. Hanne-Maria Vanwersch-Minderhoud – Lid PKN
  194. Hans Baas – Pastoraal ouderling
  195. Hans Meyer – Duitser
  196. Hans Schwartz – Kerklid
  197. Hans Teerds – Architect
  198. Hans van der Meij – Kerkenraadslid
  199. Hans Veldhuis – Ambtsdrager PGA Almelo
  200. Harko Vande Loock – Leerkracht RK Godsdienst
  201. Harma van der Schoot – Kritisch, gelovig burger
  202. Harold Prost – Vader
  203. Harriët Schneider – ouderling PKN
  204. Harry van Waveren – Ouderling, PKN
  205. Hedwig Komproe – psycholoog
  206. Heidi Peters – Tekstschrijver ondernemer – GRIJP!
  207. Heleen van Meeuwen – Kerklid
  208. Heleen Zorgdrager – Hoogleraar
  209. Helene Van Veen – Pedagoog
  210. Helma Oolbekkink – Onderwijs
  211. Helma Oolbekkink – Onderwijs Hogeschool
  212. Hendrike Rietveld – Coördinator Kinderwerk PKN Rotterdam-Delfshaven
  213. Hendrik Hospes – Ouderling Jacobuskerk Rolde
  214. Henja Visser – Gemeentelid PKN
  215. Henk Baas – Gepensioneerd
  216. Henk Bosch – Trainer/coach Okwandaho Travel&Training
  217. Henk de Heer – Waarnemer
  218. Henk-Jan Leppink – Afscheidsfotograaf
  219. Henk Kamsteeg – Investeerder Basel Fides Insurance
  220. Henk Poot – Diaken Tuindorpkerk Utrecht
  221. Henk Stoel – Lid PKN
  222. Henk Winters – Lid NGK
  223. Henk Zwart
  224. Hennie van Raalte – Jezus fan
  225. Henny Van den Heuvel – Vrijwilligster Silverein
  226. Henriëtte Korevaar-Visser – Lid PKN
  227. Herman Boschman – Bestuurslid CDA De Wolden
  228. Herman Ekenhorst – Gepens. Trainer
  229. Herman Stomphorst – Mens
  230. Herman van der Wal – vrijwilliger
  231. Herman van der Wal – vrijwilliger
  232. Hester van der Putte
  233. Hilde Collée – Fondsenwerver – Stichting Gave
  234. Hillie van der Horn – Vrouw
  235. Hilly Koopman-Kazemier – Ouderling Jacobuskerk gemeente Rolde
  236. Hugo Graafland – Gemeentelid, Baptisten gemeente Amersfoort
  237. I.S. Plas – Op zoek naar een nieuwe uitdaging met maatschappelijke meerwaarde
  238. Ina Esman – Kerklid / procescoördinator
  239. Ina Hoekstra – Nvt
  240. Ina van Duinkerken – Christen
  241. Ineke Bub – Ondernemer
  242. Ineke Dusseljee – Christen
  243. Ineke Kroes – Gelovige
  244. Ineke Meulman – Leerling van Christus
  245. Ineke van der Kooij – Naaste
  246. Ineke Van Huissteden – Eindredacteur kerkblad
  247. Ineke Van Keulen – Begeleidster subsidietrajecten
  248. Inge Ijzerman – Persoonlijke titel
  249. Irene Ramaker – Huisvrouw
  250. Irene van Veelen – Actief kerklid
  251. Irene Westendorp – Gemeentelid/aandachtsveld missie
  252. J.M.A. van der Eerden – Verontruste christen
  253. Jaap Bouman – arts (niet praktiserend)
  254. Jaap de Wit – Kerkrentmeester
  255. Jaap Schouls – Oecumenicus
  256. Jaap van de Kamp – jongerenwerker met vluchtelingen, therapeut
  257. Jaap van de Poll – adviseur kerk en organisatie | theoloog
  258. Jaap Van der Vinne – Pelgrim
  259. Jabik Postmus – Vrijwilliger Westerkerk Amsterdam
  260. Jacco Seinen – Stagebegeleider Praktijkonderwijs Gouda
  261. Jack Bibo – Pensionado
  262. Jack Rene Kroon – Verpleegkundige/buitenkerkelijk/post-evangelisch
  263. Jacob Meijer – docent
  264. Jacomine Noordzij – Gelovige
  265. Jacqueline Heinen – Mens
  266. Jacqueline Vandermeer – Adjunct Directeur
  267. Jan de Waard – Kerkenraadslid
  268. Jan en Anneke Haring – ondersteuner
  269. Janita Simonse – ouderling protestantse kerk/verloskundige Grote Kerk Overschie
  270. Jan Klop – Betrokken kerklid
  271. Jan Klop – Betrokken kerklid
  272. Janneke van den Berg – Redacteur
  273. Janneke van den Berg – Redacteur
  274. Jannie Post – Anesthesie medewerker
  275. Janny Kok – Taalcoach
  276. Janny Kok – Taalcoach statushouders
  277. Jan Poldermans – geen
  278. Jan van den Berge – Ouderling Protestantse gemeente Culemborg
  279. Jan van der Berg – Ouderling
  280. Jan van der Kolk – ouderling
  281. Jan Vuurboom – Kerklid NGK
  282. Jan Wagenaar – kerklid
  283. Jan-Willem Henfling – lid van plaatselijke werkgroep Groene kerken
  284. Jan Willem Janse – Communicatie en marketing
  285. Jan Willem Schoemaker – Privé-persoon
  286. Jeanet Aartsen – Redacteur
  287. Jeanette van der Kolk-Noordijk – Gemeentelid PKN
  288. Jeannette van Andel
  289. Jelle Wind – directeur
  290. Jenny de Haan – Ouderling
  291. Jeroen IJsselstijn – Betrokken Burger
  292. Jesse Wolf – Christen
  293. Jet Den Hollander – gepensioneerd docent
  294. JM Van Dijk – Vrijwilliger
  295. Johan Dekker – Vrijwilliger muziek en externe activiteiten Kruispunt Vathorst kerk
  296. Johan Huisman – Kerklid
  297. Johannes Kon – Voorzitter
  298. Johan Tuenter – Pensionaris
  299. Johan Van – Volgeling van Jezus
  300. Johan Wind – Engineer
  301. John Jacobs – Lid beraadsgroep Samenlevingsvragen
  302. Joke Koelewijn – Verloskundige, gezondheidswetenschapper, theoloog, scriba Prot. Gem.
  303. Joke Korsaan
  304. Joke Van der Kolk – taalcoach statushouders, PKN-lid
  305. Jolanda Wolff – Ouderling – GKN
  306. Joost Slager – Kerkenraadslid
  307. Jos Vollebergh – Gynaecoloog
  308. Jouke Kramer – diaken
  309. Judith Koop – bestuurslid politiek PerspectieF
  310. Judith Schotsman – Ik geef met anderen samen de Micha cursus in onze kerk
  311. Judith Van der Kraan – Psycholoog
  312. K. Fraanje – belijdend christen
  313. Karin de Groot – Jeugdouderling, Hervormd Huizen Zenderkerk
  314. Karin de Jong – Kerklid
  315. Karlan Van Iedere – Docent
  316. Kasper Kombrink
  317. Kees de Rijke – Ouderling-kerkrentmeester
  318. Kees Hommel – Christen
  319. Kees Kleingeld – Voorzitter Raad van Commissarissen Eddee
  320. Kees Molengraaf – christen
  321. Kees Nieuwerth – Schrijver Noordoost Nederlandse groep
  322. Kees Oosterveld – Betrokken Christen
  323. Kees Rovers – Gepensioneerd huisarts, lid CDA
  324. Kees Tempelaar – kerklid PKN
  325. Kirsten van der Ham – promovendus
  326. Koen Deuze – Diaken
  327. Koen Donselaar – Docent geschiedenis
  328. Koos Wolda – Gemeentelid PGOG
  329. Kor Louissen – Met pensioen
  330. L. F. Veen – Privepersoon
  331. Lammert Metselaar – Gepensioneerde
  332. Lars Grijsen – Voorganger & jongerenwerker
  333. Laurien Blom – Lichaamsgericht Coach
  334. Leendert Verzijden – Voorzitter Diaconie van de Protestantse Gemeente te Rijswijk
  335. Leen van Nieuwenhuijzen – Diaken PKN
  336. Leontine Roeleveld-Smit – Gemeentelid, NGK
  337. Leo Stout
  338. Lex Van der Star – Bestuurder
  339. Lex Van der Star – Bestuurder
  340. Liesbeth Geudeke – voorzitter kerkenraad
  341. Liesbeth Weijland – voormalig docent
  342. Lieuwe van der Pol – organisator Bijbelschool
  343. Linet Weening – Christen, docent, mondhygiënist, moeder, vrouw
  344. Lizette Roeleveld – Gemeentelid
  345. Lourens Visser – Christen, kerklid en burger
  346. Lubbien Woltinge Holtland – christen/vrijwilliger
  347. Lucas Boersma – Ervaringsdeskundige
  348. Ludo Koen – docent
  349. Lysanne van de Kamp – auteur, opiniemaker
  350. Maarten Zomer – Christen
  351. Magda Leerdam – Leerkracht/kinderwerker
  352. Maïta Van der Mark – Kerklid
  353. Majan Brinkman – Lid Oecumenische Basisgemeente
  354. Marcel Dante – Nvt
  355. Marcel Hoekstra – kerklid
  356. Marc Verlot – student – pionier
  357. Margreet Wouda – Lid kerkenraad Remonstrantse Gemeente Groningen
  358. Margriet Colijn – Vrijwilliger
  359. Marianne Griffioen
  360. Marianne Kaajan – Gemeentelid NGK
  361. Marie Hansen-Couturier – Promovenda
  362. Marieke ter Keurst – Naaste
  363. Marije Brand – Christen/Therapeut
  364. Marijn Vlasblom – Docent
  365. Marion Veldwijk – Lid oecumenische basisgemeente
  366. Marion Veldwijk – Lid oecumenische basisgemeente
  367. Marja Bijvank – X⁸
  368. Marjan Leffers – Gemeentelid
  369. Marja Van Veen – Administratief medewerker
  370. Marjet Deuten – Gemeentelid
  371. Marjolein Klijzing – Gepensioneerd lerares
  372. Marjolein Wolf – Christen
  373. Marjolijn Bogaard – Kerklid Baptistengemeente
  374. Marjonne de Groot – Psycholoog
  375. Marleen Vogelaar – Werkend
  376. Marlies Colijn – Gastouder
  377. Marnix Bras – Docent design en innovatie, CHE
  378. Mart Bron – Geen
  379. Martha D. – Communicatieprofessional
  380. Martha Gobetz – Kerklid PKN
  381. Martin van der Vliet – medemens
  382. Martin Wolters – Kerkganger
  383. Mary Gelderblom – Burger en betrokken medemens
  384. Mary Jansen – Kerklid PKN/Christen
  385. Matthea Benders – Kerklid
  386. Matthijs van Pijkeren – Nvt
  387. Maurits Dijkens – man
  388. MD Meijer – Manager
  389. Meta Floor – Beleidsadviseur VVP
  390. Mettie Kik-Boonstra – Christen
  391. Michel Dickhoff – docent godsdienst/levensbeschouwing
  392. Michel Dickhoff – Docent godsdienst/levensbeschouwing
  393. Michel Dickhoff – Docent Godsdienst/levensbeschouwing
  394. Michiel Letteboer – Bewust katholiek
  395. Minny Mulder-Ufkes – Ouderling
  396. Mirjam de Leede – Kerklid PKN
  397. Mirjam Fraanje – Verpleegkundige
  398. Mirjam R W Van der Hout – Actief lid
  399. Monique van der Holst – Adviseur
  400. M ter Wal – Student NT2 docent
  401. Nannie Schuller, Cantor
  402. Natan Floery – Christen
  403. Nelleke van de Bilt – Betrokken mens
  404. Neo de Bono – Monnik
  405. Nicole Eva Franssen – Betrokken burger (v)
  406. Nico Schipper – Woordvoerder
  407. Nico van Gelder – Businesscontroller, oudste, bestuurslid maatschappelijke organisaties
  408. Niels Bruinius – Ouderling NCGK
  409. Otto Hansen – IT, data-werk en programmeur
  410. Otto van Tuijl
  411. P. Aardse – Kerklid PKN
  412. Paulien Bakker – geen
  413. Paul keereweer – service delivery manager
  414. Paul Van Weegen – Gepensioneerd
  415. Peter Dijs – Oudste
  416. Peter Jan Plooy – Ingenieur
  417. Peter J Boogaard – Hoogleraar
  418. Peter Klumpenaar – Burger
  419. Peter Sierksma – historicus
  420. Peter Smid – Docent, Windesheim
  421. Peter van Dijk – Pensionado
  422. Petra Verrips-Kortleve – Mens
  423. Piet Crielaard – Diaken
  424. Piet Swart – Gepensioneerd/vrijwilliger
  425. Piet Verburg – Belijdend en actief lid PKN
  426. Piet Visser – Lid
  427. Popke Alkema – kerkrentmeester
  428. Ralf Smeets – Beleidsmedewerker VGVZ
  429. Raymond Hintjes – Pabodocent levensbeschouwing / voorzitter katholieke lerarenvereniging Sint Bonaventura
  430. René Poot – Diaken CGK
  431. René van Bemmel – Schoolleider en lid PKN
  432. Rene Wichers-Kaat – Gastspreker
  433. Ria Koopmans – lid van een vrijzinnige gespreksgroep
  434. Ria Lammers – gemeentelid PKN
  435. Richard Horsman – Christen
  436. Rien de Koning – lid
  437. Rietje (M.W.) Rustema-zielhuis – actief lid van de Protestantse Gemeente Uithoorn
  438. Rikie Kaptein-van der Veer – Activiteitenbegeleider en coördinator Vewenzorg in de GGZ
  439. Rikjan Kruithof – Teamleider HR Services
  440. Rikko Bulten – Christen
  441. Rik Vroege – Kerklid Protestantse Gemeente Amersfoort, wijkgemeente Fonteinkerk
  442. Rita Verheul – Christen
  443. Rob Barzilay – Vrijwilliger Leger des Heils
  444. Rob Bosveld – Gemeentelid, Baptistengemeente Amersfoort
  445. Rob de Vries – Christenburger CGK Zwolle
  446. Robert Klaassen – Diaken
  447. Rob Visser – Ondersteuner
  448. Rojan Minnaard – Student Theologie
  449. Rolinda Lindeboom – Pedagoog/docent
  450. R Tiesma – Geen
  451. Ruben Jobsen – Voorzitter Kerkenraad
  452. Rudi ter Maat – Diaconie PKN Aalten
  453. S.E. Scheepstra – Voorzitter Stichting Herinnering LO-LKPNorbert van Leeuwen – Ouderling
  454. Samantha Haasnoot – Leerkracht
  455. Samantha Haasnoot – Leerkracht
  456. Sam Terpstra – toezichthouder, adviseur
  457. Samuel van Klinken – Docent en duurzaam motivator
  458. Sanne Brandenburg-Rougoor – medemens, Christen en PKN lid
  459. Sara Maria van de Lee Munnik
  460. Setkin Sies – Bourgondische volgeling van Jezus
  461. Shady Morsi – Burger
  462. Siebrig Schipper – Kerklid – Pkn dalfsen
  463. Simon de Leede – Onderzoeker
  464. Sip Sijtsma – betrokken PKN lid
  465. Stefan Bosman – Diaken
  466. Steffen Nieuwenhuizen – ZZP – SKIN
  467. Susanne Opschoor – Burger/gemeentelid
  468. Suzanna Vergouwe
  469. Sylé van Olst – Ambtenaar
  470. Sylvia Krijnwn – Gemeentelid, PKN
  471. Sytze Huizinga – kerkelijk actieve gepensioneerde corrosiedeskundige
  472. Tabasum Westra Van Til – Woordvoerder asiel ChristenUnie Utrecht (gemeenteraad)
  473. Tabasum Westra Van Til – Woordvoerder Asiel en integratie
  474. Teunitha Poot – Gemeentelid
  475. Theanne Boer – publicist geloof en duurzaamheid
  476. Theanne Boer – publicist geloof en duurzaamheid
  477. Tienke Bouwmeester – Leerkracht School PO
  478. Tijmen Compagnie – Communicatiemedewerker
  479. Tilly Prinsen – Ambassadeur/zeggenschap Wmove.nu1.
  480. Tina Berenstein – Contact persoon
  481. Tina Berenstein – Contact persoon EBG .Alkmaar \/Heerhugowaard
  482. Tineke Martens – Gepensioneerde
  483. Tineke Pranger – voorzitter diaconie Grote Kerk Overschie
  484. Tineke Visser – gepensioneerd
  485. Tine van der Veen – Op persoonlijke titel
  486. Tom Kolsters – Projectmanager
  487. Tonette van Vliet – Ouder, leerkracht
  488. Toos van der Vaart – Raadslid, ChristenUnie Achtkarspelen
  489. Trijntje Bijl – PKN-lid en vriend Remonstranten
  490. Truus Boschman – Medemens
  491. Vincent Cuppen – dirigent ontmoetingskerk
  492. Walter Brands – Lid/ouderling PKN
  493. Ward Kint – Leraar Levensbeschouwing en Filosofie Antoniuscollege Gouda
  494. Wijnand Prins – Christen-pacifist
  495. Wijtze Visser – Kerkganger
  496. Wilco van den Heuvel – Docent, onderzoeker
  497. Wilco van den Heuvel – Docent, onderzoeker Vrije Universiteit Amsterdam
  498. Willem Bloed – Christen
  499. Willemijn Meijering-Henniphof – Individu
  500. Willem Van de Water – Geen
  501. Willie Van der Merwe – Voormalige hoogleraar
  502. Willy Vegt-Annema – Lid PKN
  503. Wim Blanken – Gemeentelid
  504. Wim de Groot – Ouderling/kerkrentmeester
  505. Wim Griffioen – Mens/naaste
  506. Wim Haasnoot – –
  507. Wim Hoogendoorn – Burger
  508. Wim Keijzer – Betrokken kerkganger
  509. Wim Keijzer – ICT medewerker
  510. Wimke van ‘t Spijker – Docent
  511. WJA Pijnacker Hordijk – voorzitter Federatie van 11 Morgenstondgemeenten
  512. Wolbert Meijer – Kerklid, NGK
  513. Wouter Bloemberg – Gemeentelid – CGK Ichthus Emmen
  514. Wybren van der Veen – Op persoonlijke titel
  515. Ynze van der Brug – Mens
  516. Zeger de Haan – Gemeentelid PKN, coach
  517. Zwaantje van ’t Veer – Betrokken hardwerkende Nederlander

Eén antwoord op ““Evangelie en extreem-rechts gaan niet samen””

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *