Holocaust in Gaza

Spread the love

Ene Vicman publiceerde een plaatje waarin Nethanyahu het holocaust stokje van Hitler over zou nemen. Laten we eens wat feiten bekijken

We gaan iets uitzonderlijks doen. We gaan naar feiten kijken, althans een beetje. Dat blijkt tegenwoordig steeds minder interessant. Onderbuikgevoelens en leugens regeren!

De holocaust

Op de eerste plaats is natuurlijk de vergelijking van Hitler met Netanyahu volkomen belachelijk. De geschiedenis laat zien dat de Arabieren altijd uit waren op de vernietiging van het Joodse volk. Zo bezocht de grootmoefti van Jeruzalem Hitler ook om over dit onderwerp te praten.

Diverse Arabische bronnen hebben meermaals gezegd het te betreuren dat Hitler zijn taak niet af heeft kunnen maken, en dat zij het dan nu over moeten nemen.

Genocide in Gaza

Een kreet die je aan alle kanten hoort. Laten we eerst eens kijken wat het woord genocide betekent, dan kunnen we daarna kijken of dat ook op Gaza van toepassing is.

Volgens de Dikke van Dale betekent het eenvoudig “volkerenmoord”.

Volgens de Algemene Vergadering der Verenigde Naties resolutie 96 betekent het de ontzegging van het recht van bestaan van een gehele menselijke groep.

Omdat overduidelijk is dat Israël zich niet schuldig maakt aan het laatste verwijst de groep die altijd zo graag wijst op “internationaal recht”, nu opeens niet naar deze resolutie.

Ook is Israël noch vrijgesproken noch veroordeeld voor genocide door het ICC nadat Zuid-Afrika (sic) Israël daarvoor aangeklaagd had. Het ICC heeft slechts aangegeven dat er voldoende aanwijzingen zijn om een rechtsgang te rechtvaardigen.

Inmiddels heeft Zuid-Afrika echter uitstel aangevraagd omdat zij niet in staat is bewijzen te leveren.

Onschuldige burgerslachtoffers

Waar het in de protesten en op social media met name om draait, zijn de vermeende aantallen burgerslachtoffers. Let op, ik schrijf bewust vermeend!

De cijfers op social media blijken namelijk allemaal afkomstig van het “Ministry of Health” van Gaza. Dat is een organisatie die direct onder bestuur van hamas valt en bij elke publicatie van cijfers van hamas bleek later dat zij schromelijk overdreven waren.

Dat lijkt ook hier het geval te zijn. Op 27 oktober 2023 publiceerde dit “ministry” volgens CNN, een lijst met 6.000 namen van slachtoffers. Diverse bronnen meldden in mei 2024 dat de lijst nog geen 10.000 namen bevatte. Heel wat minder dan de op social media en bij de NOS vermeldde 34.000.

Maar goed, laten we gaan rekenen…

34.000 doden in Gaza

Om de mensen die social media en de NOS tegemoet te komen neem ik voor deze berekening de onbetrouwbare cijfers van hamas over en reken met 34.000 doden en gaan we er voor het gemak ook nog even van uit dat dit allemaal “onschuldige burgerslachtoffers” zouden zijn. Iets wat natuurlijk op geen enkele logische manier te verklaren zou zijn.

Dan komen in Gaza, waar de strijd nu 27 weken en 4 dagen duurt, of 193 dagen.

Als er dan 34.000 slachtoffers zouden zijn gevallen, dan is dat een gemiddelde van 34.000/193 = 176,2 mensen per dag.

10.000 doden in Gaza

Kijken we nog even snel naar de onderbouwde cijfers, dan komen we op 10.000/193 = 51,8 personen per dag.

6.000.000 vermoorde Joden tijdens de Holocaust

De Tweede Wereldoorlog duurde ca. 5 jaar en de “Endlösung” werd al snel in gezet, dus voor het gemak reken ik met 5 jaar van 365 dagen, dus dat is eigenlijk iets te veel.

5 jaar van 365 dagen zijn 1.825 dagen.

6.000.000/1.825 = 3.287,7 mensen per dag.

Dus zelfs als ik reken in het volledige voordeel van de pro-palestijnse groeperingen op social media, de media en de universiteiten, dan nog is de verhouding Gaza vs. Holocaust 176,2 vs. 3287,7 ofwel wel 1:18,66

10.0000.000 doden in concentratiekampen.

Er werden niet alleen Joden vermoord in de concentratie- en vernietigingskampen. Ook zigeuners, homoseksuelen, geestelijk gehandicapten, politieke tegenstanders, en anderen werden daar omgebracht waardoor het totaal aantal doden op ca. 10.000.000 wordt geschat.

Daarmee kom je dan dus op maar liefst 5479,5 omgebrachte personen per dag!

Gaza vs concentratiekampenGazaConcentratiekampenFactor verschil
Hoogst176,25479,531,1
Laagst51,83287,763,5

50 tot 70.000.000 doden…

Het totaal aantal slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog wordt geschat op 50 tot 70 miljoen doden. Als ik daar mee zou rekenen, dan komen de getallen nog heel anders te liggen!

Conclusie

Duidelijk is dat er in Gaza op geen enkele manier sprake kan zijn van genocide of een holocaust. Wierd Duk noemde het begrip genocide door het misbruik er van “uitgehold”. Het woord heeft zijn lading verloren en is verworden tot een misplaatste propagandakreet.

Volgens de meest radicale supporters van hamas/palestijnen, zou Gaza al decennialang en “openlucht gevangenis” of zelfs “concentratiekamp” zijn. Wij lieten al eerder zien dat dat ronduit belachelijk is!

De bevolkingsgroei door de jaren heen laat ook zien dat van een genocide op geen enkele manier sprake is!

Bron: CIDI

In 20 jaar tijd is de bevolking in Gaza dus grofweg verdubbeld. Dat is toch wel een heel bijzondere genocide dan!

Tot 2005 woonden er inderdaad Joden in Gaza. Daar is bij bovenstaande opstelling rekening mee gehouden. Zij werden in 2005, toen Israël zich terugtrok uit Gaza, met geweld en onder dwang hun huizen uitgejaagd naar Israël. Ze waren niet langer welkom in de “tolerante” Gazastrook.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *