De kop van het artikel luidt:
Israël mobiliseert 16.000 extra reservisten
Maar de tekst leert iets heel anders
Deze kop suggereert namelijk dat de Israëlische troepenmacht uitgebreidt wordt met 16.000 manschappen. Het artikel maakt echter duidelijk dat dat geenszins het geval is:
De mobilisatie is bedoeld om de legereenheden die op dit moment actief zijn in het conflict met Hamas rust te gunnen
Deze mobilisatie is dus ter vervanging van 16.000 reservisten en/of troepen, niet ter uitbreiding er van.
Het artikel behandelt verder vooral onderwerpen die totaal niets met de kop te maken hebben … vreemd, maar ook inhoudelijk zijn er weer een aantal vraagtekens.
Dat Egypte een bijzondere rol gaat spelen in het Midden-Oosten is wel bekend, maar of dat nu al het geval is?
Iran beschuldigt, volgens dit artikel, Egypte van het dwarsbomen van hulp richting Gaza door de grens met Israël te sluiten. Dat zou dus betekenen dat de hulpgoederen van Iran via Israël naar Gaza gaan … of gingen als het artikel klopt. Let even op het ‘via Israël’. Volgens het artikel moeten hulpgoederen NU eerst naar Egypte gevlogen worden voordat het in Gaza terecht komt.
Maar dat moest het eerst toch ook? Wat is dan het verschil? De gesloten grens met Israël? Dat lijkt vreemd, want het artikel vervolgt:
De enige andere optie voor Iran is de goederen door Israël te vervoeren, maar dat is ondenkbaar voor de aartsvijanden
Hierover zijn een paar dingen te zeggen:
- Volgens het artikel gebeurde het al VOORDAT de grens gesloten wordt, dus de redenatie van de auteur klopt van geen kant;
- Het is voor Israël zeker niet ondenkbaar, want volgens het artikel gebeurde dat al veel langer. Probleem ligt dus in Iran;
- De grens tussen Egypte en Gaza is al een hele lange tijd gesloten, in tegenstelling tot de grens tussen Israël en Gaza. Is dat niet apart?
De beschieting van een VN-school in Gaza, is volgens Amnesty International een oorlogsmisdaad
Waarom horen we Amnesty International niet op het moment dat er meer dan 1000 raketten af worden geschoten op een weerloze burgerbevolking? Is dat geen oorlogsmisdaad? En als dat wel zo is, wanneer komt het eerste onderzoek naar deze jarenlange terreuracties dan?
De school van Unwra, de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen, in Jabalia werd woensdag bestookt. Het was de zesde keer sinds de geweldsescalatie dat een VN-school onder vuur kwam te liggen.
En niet zonder reden! Er zijn al meerdere keren wapens en raketinstallaties in VN-scholen gevonden. Als de VN zou zorgen dat zij haar scholen vrij hield van deze moordwapens, dan zouden deze aanvallen niet nodig zijn geweest.
‘Artillerie zou nooit moeten worden gebruikt in gebieden waar veel burgers zijn”, aldus Amnesty. ”Israël is verplicht om maatregelen te nemen zodat burgers worden beschermd tegen geweld.”
Amnesty is blijkbaar niet op de hoogte van de feitelijke situatie. Artillerie wordt door Hamas opgesteld in gebieden waar veel burgers zijn. Dat blijkt zelfs uit de gekleurde Nederlandse media, dus het wordt hoog tijd dat Amnesty onder haar steen vandaan kruipt. Daarnaast heeft de VN Israël geprezen voor alle moeite die zij doet om burgerslachtoffers te voorkomen. Veel meer dan enig ander leger ter wereld en veel meer dan enig ander leger ooit gedaan heeft.
Onderstaande video laat 12 voorbeelden zien waarbij Hamas artillerie gebruikt in gebieden waar veel burgers zijn, Amnesty
Weer zien we een aantal pogingen om Israël ten onrechte in een kwaad daglicht te stellen. Ontoelaatbare propaganda via de Nederlandse media.
Is het erg wat er in Gaza gebeurd? Ja, het is vreselijk. Maar bijna net zo erg is dat de werkelijke agressor door de media massaal buiten schot wordt gehouden. Wie heeft de meeste bestanden geweigerd? En wie heeft alle bestanden als eerste verbroken? Wie kaatst moet de bal verwachten is een bekend Nederlands gezegde, en het is natuurlijk waanzin te denken dat je duizenden raketten af kunt vuren op je buren zonder dat die het ooit een keer zat worden. Of dat je willekeurig gezinnen en jongeren op gruwelijke wijze kunt vermoorden, EN DAAR FEEST OVER KUNT VIEREN, zonder dat een land op een gegeven verplicht is in te grijpen ter bescherming van haar eigen burgers.
Volgens de media is Gaza hermetisch van de buitenwereld afgesloten? Hoe komen ze dan in vredesnaam aan al die wapens om deze oorlog uit te vechten? Als Gaza werkelijk van de buitenwereld afgesloten was geweest, dan had deze oorlog nooit plaatsgevonden, want dan waren er nooit raketten afgeschoten geweest. Dan hadden de burgers in Israël en Gaza gewoon in vrede naast elkaar gewoond en was er niets aan de hand geweest.
Omdat het artikel op nu.nl mogelijk weer aangepast gaat worden hieronder het totale artikel waar wij op reageren (screenshot is beschikbaar voor de echt ongelovige Thomassen ;)):
Israël mobiliseert 16.000 extra reservisten
Israël mobiliseert 16.000 duizend nieuwe troepen. Dat meldt het Franse persbureau AFP donderdag.
De mobilisatie is bedoeld om de legereenheden die op dit moment actief zijn in het conflict met Hamas rust te gunnen.
Het totaal aantal opgeroepen reservisten staat nu op 86.000, laat een woordvoerder van het Israëlische leger weten volgens Sky News.
Iran beschuldigt Egypte er ondertussen van medische hulp aan gewonde vrouwen en kinderen in Gaza te verhinderen. Nu Egypte de grens met Israël heeft gesloten, worden alle routes naar de Gazastrook geblokkeerd.
Iran wil hulp verlenen aan Gaza, maar door de grenssluiting moeten hulpgoederen naar Egypte worden gevlogen voordat het in Gaza terechtkomt. Het duurt nu dagen voordat hulpgoederen de inwoners van Gaza bereiken, aldus de Iraanse overheid.
De enige andere optie voor Iran is de goederen door Israël te vervoeren, maar dat is ondenkbaar voor de aartsvijanden.
Egypte, dat op gespannen voet staat met de Palestijnse beweging Hamas, ontkent de beschuldigingen en zegt de hulp niet onnodig te vertragen.
Oorlogsmisdaad
De beschieting van een VN-school in Gaza, is volgens Amnesty International een oorlogsmisdaad. De mensenrechtenorganisatie wil dan ook dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de aanval.
De school van Unwra, de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen, in Jabalia werd woensdag bestookt. Het was de zesde keer sinds de geweldsescalatie dat een VN-school onder vuur kwam te liggen.
Op het moment van de aanval waren Palestijnse burgers in het gebouw waar vluchtelingen worden opgevangen. Zeker twintig mensen kwamen om en tientallen raakten gewond.
Maatregelen
”Artillerie zou nooit moeten worden gebruikt in gebieden waar veel burgers zijn”, aldus Amnesty. ”Israël is verplicht om maatregelen te nemen zodat burgers worden beschermd tegen geweld.”
Uit een eerste onderzoek van Unwra blijkt dat de school werd beschoten door Israël. Het leger moet geweten hebben dat de hulporganisatie daar vluchtelingen opving, omdat zij hun coördinaten hadden gedeeld, aldus Amnesty.
De 120.000 vluchtelingen in Jabalia, het grootste vluchtelingenkamp in Gaza, hoopten er een veilige plek vinden, maar daarvan zijn er steeds minder in de smalle landstrook. Unrwa heeft ondertussen naar eigen zeggen een breekpunt bereikt. Unrwa-gebouwen herbergen al meer dan 200.000 vluchtelingen.
Het dodental onder de Palestijnen sinds het begin van de Israëlische aanval is inmiddels opgelopen tot 1.346. Onder hen zijn zeker 239 kinderen. Naast doden vielen er ook meer dan 6.200 gewonden.