Hoe bestrijdt je academische dweperij

Spread the love

Dit artikel gaat over de situatie in Amerika, maar omdat antisemitisme een wereldwijd verschijnsel is, zijn er zeker lessen te trekken voor andere landen.

Decennia lang heeft de ‘American Studies Association’ in een welverdiende onbekendheid gewerkt. Niet langer. Het heeft nu naam gemaakt door er voor te stemmen om Israëlische universiteiten en boycotten en hen te beschuldigen van het onthouden van academische en mensenrechten aan Palestijnen.

Gezien het feit dat Israël een diepgeworteld democratisch politiek stelsel heeft, de meeste persvrijheid in het Midden-Oosten kent, een krachtig, onafhankelijk rechtssysteem, en een verbazingwekkende religieuze en raciale diversiteit binnen haar universiteiten, waaronder bevestigde deelname van Arabische studenten, is de aantijging nogal vreemd.

Het word nog vreemder als je de staat van de mensenrechten bekijkt in de omgeving van Israël. Op dit moment gebruikt de Syrische overheid bommen gevuld met spijkers, schroot en andere vreselijke spullen tegen haar eigen steden. Waar blijft de boycot tegen Syrië?

Of Iran, waar politieke, religieuze en zelfs seksuele dissidenten worden opgehangen, en waar totaal geen academische vrijheid is? Of Egypte, waar christenen openlijk vervolgd worden? Of Turkije, Saudi Arabië, of om een dwarsstraat te noemen China of Rusland die massale beperkingen kennen?

Lees het hele artikel hier

Bron: National Post

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *